Deși am abordat o mulțime de aplicații de editare a fotografiilor și imaginilor pentru iOS, am omis cumva subiectul editarea sunetelor pe iPhone. Există o mulțime de instrumente excelente în acest scop, disponibile pentru Windows, macOS și Linux, iar de cele mai multe ori preferi să le folosești pe desktop. Dar există câteva sarcini pe care ar fi bine să le faci oricând pentru înregistrări audio, melodii sau chiar interviuri înregistrate pe telefon. Iar aplicația pe care v-o recomandăm astăzi poate face exact asta de acum înainte.
Editare audio pe iPhone în Readdle Documents
Deși inițial a fost concepută ca un manager de fișiere pentru smartphone, acum vine cu un editor PDF complet, redare de muzică și video – inclusiv streaming de videoclipuri online și redare offline de materiale MKV, MP4 și altele similare -, un editor de cod sursă, funcții de compresie și decompresie și chiar un VPN. Dar este, de asemenea, alegerea perfectă pentru copierea fără fir a fișierelor înainte și înapoi între PC și iPhone sau pentru accesarea de stocare în cloud și servere de la o singură interfață (Dropbox, Google Drive, Box, OneDrive, FTP, SFTP, WebDAV, Windows SMB, Sharepoint). Iar noi funcții sunt adăugate din când în când. Iar în urmă cu câteva zile, a adăugat editarea vocală pe iPhone.
Readdle Documents pot efectua acum și sarcini de bază de editare a vocii. Desigur, îl puteai deja utiliza pentru a edita metadatele fișierelor audio, dar acum a mers puțin mai departe. Pentru a utiliza noile funcții de editare, tot ce trebuie să faceți în cea mai recentă versiune este să atingeți butonul … de sub – sau de lângă, în funcție de vizualizarea pe care ați configurat-o – atunci când selectați un fișier audio și selectați Editare audio. Acest lucru vă va duce la interfața de editare audio, unde sunt disponibile următoarele funcții:
- Trim: Tăiați începutul și/sau sfârșitul înregistrării. Puteți elimina introducerile și subtitrările inutile din materialul audio.
- Cut (Tăiere): Tăiați detaliile selectate din orice parte a materialului audio.
- Silence: Eliminați automat pauzele inutile, tăcerile lungi din înregistrări.
Acestea sunt trei funcții esențiale care vă pot fi utile în orice moment, chiar și atunci când editați o piesă, dar mai ales dacă înregistrați adesea înregistrări audio de la conferințe, întâlniri sau interviuri.
Interfața de editare în sine este poate cea mai convenabilă pe care am văzut-o în acest scop. Este ușor de trecut de la un mod la altul, puteți selecta detaliile pe care le doriți în deplin confort, iar operațiunile sunt fulgerător de rapide. Ceea ce este interesant la funcția Silence este că este complet automată, astfel încât poate identifica automat pauzele lungi din audio, le selectează și le putem șterge pe toate cu o singură atingere.
Conversia fișierelor audio de pe iPhone în formate MP3, M4A și WAV
Cu editorul audio de la Documents, nu numai că puteți edita conținutul fișierelor audio, dar le puteți și converti în diferite formate. Ei bine, deocamdată nu este o selecție atât de mare, dar are toate elementele esențiale: puteți salva fișierele audio în formate MP3, M4A și WAV.
Din păcate, pentru a face acest lucru trebuie să faceți o editare minimă a fișierului, dacă nu cumva puteți tăia un fragment de la început sau de la sfârșit. Apoi putem apăsa butonul Save pentru a salva noua versiune în formatul ales de noi. Am aprecia un element de meniu de conversie autonom, sau chiar dacă butonul Save ar fi activ fără editare, pentru a putea salva fișierul în starea sa originală într-un format diferit, dar este totuși o opțiune utilă pentru a schimba formatul unui fișier audio.
În concluzie
Per total, Readdle Documents are câteva funcții de editare a sunetului foarte utile. Singura veste proastă: nu sunt gratuite. Deși aplicația în sine poate fi descărcată gratuit, iar funcțiile de gestionare a fișierelor pot fi utilizate gratuit și fără restricții, ca și editorul PDF, editorul de sunet este disponibil doar pentru abonați. Dar dacă v-ați abonat deja la editorul de PDF, nu există niciun cost suplimentar (iar dacă aveți nevoie de un editor de PDF, acesta este unul dintre cele mai bune pentru iOS). Iar dacă nu v-ați abonat, puteți încerca gratuit toate funcțiile disponibile cu un abonament, datorită unei perioade de probă de câteva zile, doar nu uitați să anulați înainte de sfârșitul perioadei de probă dacă nu aveți nevoie de ele. Apropo, cu abonamentul, puteți utiliza această funcție nu doar pe iOS și iPadOS, ci și pe macOS (aceasta din urmă este disponibilă doar pe Mac-urile bazate pe Apple Silicon).
Urmărește-ne și pe Google News