mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin

Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupusa responsabilitate pentru crime de război, a anunțat vineri instanța cu sediul la Haga.

Decizia este absurdă și scandaloasă, potrivit unei declarații oficiale a Kremlinului.

Potrivit declarației, completul de judecători al Curții Penale Internaționale care examinează cererea a emis un mandat de arestare împotriva președintelui rus pe motiv că există motive rezonabile de a suspecta că acesta este personal responsabil pentru deportarea și transferul ilegal de copii ucraineni în Rusia.

De asemenea, CPI a emis un mandat de arestare pe numele Mariei Alexeyevna Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului în cadrul biroului președintelui rus, în legătură cu aceeași infracțiune.

Deciziile Curții Penale Internaționale (CPI) de „arestare” a lui Vladimir Putin și a Mariei Lvova-Belova, mediatorul pentru drepturile copilului, sunt nule din punct de vedere juridic, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, pe canalul său de Telegram.

Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio relevanță pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic

a subliniat diplomatul.

Rusia, întrucât nu este parte la Statutul de la Roma al CPI, nu își asumă nicio obligație în cadrul acestuia, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Curtea Penală Internațională
Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin 6

Rusia nu cooperează cu acest organism și orice ‘ordine’ de arestare din partea CPI va fi nulă din punct de vedere juridic pentru noi

a declarat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a subliniat că Rusia nu recunoaște CPI și jurisdicția acesteia. El a spus că, de ani de zile, nici instanțele judiciare internaționale – chiar și cele pe care Moscova nu le recunoaște – și nici alți membri ai comunității internaționale nu au acordat atenție distrugerii infrastructurii civile și uciderii civililor din Donbass de către naționaliștii ucraineni.

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?

Biluțe cu nuci – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Descoperă simbolurile și istoria din spatele orașului Sofia si simbolurile ei