Cum îți spionează guvernele telefonul prin Apple și Google

Cum îți spionează guvernele telefonul prin Apple și Google?

Senatorul american Ron Wyden a trimis o scrisoare la Departamentul de Justiție al SUA, în care spune că niște guverne misterioase îți urmăresc telefonul prin notificările push. Ce sunt alea? Sunt alea care îți apar pe ecran când primești un mesaj, o știre sau o ofertă. Ei bine, se pare că toate astea trec prin serverele Apple și Google, și așa află ei tot ce faci tu pe telefon.

Nu ne spune prea multe detalii, dar scrisoarea lui Wyden zice că a aflat de o nouă metodă prin care guvernele îți spionează telefonul. Și nu e singurul care știe. Apple și Google știau și ei, dar nu au putut să ne spună nimic, pentru că guvernul le-a interzis. Acum, că s-a aflat treaba, Apple zice că ne va spune mai multe despre cum ne monitorizează guvernele notificările push. Google zice la fel.

Departamentul de Justiție al SUA nu zice nimic. Nu știm dacă le-a oprit să vorbească sau nu. Nu știm nici ce guverne sunt implicate, dar se zvonește că ar fi aliați ai SUA. Nici măcar sursele nu știu de cât timp durează această practică, dar sursele lui Wyden zic că e de mult timp. Și nu știm nici ce vor cu datele noastre, dar se pare că le folosesc să ne lege de conturile noastre de Apple sau Google.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Humane AI PIN: O alternativă pentru smartphone de la Humane AI pe care o poți purta toată ziua

 Seria Redmi Note 13: Ce ne așteaptă de la modelul Pro în 4G și 5G

O nouă eră de editare video bazată pe inteligență artificială pe Facebook

Huawei Nova 11 SE a fost lansat oficial: specificații, preț și disponibilitate

Descoperiți Lumina Wi-Fi – Tehnologia Li-Fi și Beneficiile Sale

Un cip nou pentru dispozitivele XR, rezultatul unei colaborări între Samsung, Google și Qualcomm

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

iTunes pentru Windows: o actualizare de securitate esențială!

Circle to Search ar putea ajunge pe mai multe telefoane în octombrie

Descoperă Cum Poți Maximiza Potențialul unei Aplicații de Inteligență Artificială precum Chat GPT

Criptarea super-securizată a Windows a fost spartă în 43 de secunde cu un dispozitiv de 30 Lei

Pompa de caldura aer apa pareri, avantaje si dezavantaje.