Verificări mai dese: ITP la fiecare 6 luni pentru anumite mașini, conform noii legi

Verificări mai dese: ITP la fiecare 6 luni pentru anumite mașini, conform noii legi

Parlamentul României a pus punctul pe ‘i’ în ceea ce privește inspecțiile tehnice periodice, stabilind noi reguli pentru autovehiculele de pe drumurile naționale.

Camera Deputaților a dat undă verde proiectului de lege care impune inspecția tehnică periodică (ITP) la fiecare șase luni pentru anumite categorii de autovehicule. Acesta este pasul decisiv în modificarea legislației actuale din domeniul transportului rutier.

Vehiculele cu viteza maximă limitată la 25 km/h sunt scutite de această cerință, însă pentru flotele de mașini de închiriat, inclusiv cele folosite de serviciile de ride-sharing precum Uber și Bolt, verificările devin semestriale.

Legea așteaptă acum semnătura președintelui Klaus Iohannis și va fi efectivă după publicarea în Monitorul Oficial. Aceasta vizează nu doar inspecțiile tehnice, ci și profesionalizarea personalului din transporturi și alinierea contractelor de transport la standardele naționale.

În esență, această lege vine să întărească siguranța în trafic și să asigure că vehiculele care circulă pe drumurile României sunt în condiții optime de funcționare. Așadar, proprietarii de mașini de închiriat, pregătiți-vă pentru vizite mai frecvente la stațiile ITP!

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Potențiala aderare a României la Schengen: Sprijinul Germaniei și ce înseamnă pentru țara noastră

Ryanair, ghinion maxim: două avioane lovite de fulgere în aceeași zi. Unul venea din România

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Samsung One UI 6 poate să-ți strice telefonul Galaxy? Ce trebuie să știi înainte de a face update

Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Tesla în flăcări: câtă apă crezi că a trebuit să toarne pompierii?

Semnale de alertă în Tulcea: obiecte zburătoare necunoscute pe radar! Găsiți-vă un refugiu!

Tucker Carlson vine cu un nou emisiune pe Twitter.[VIDEO]

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.

DOLIU: UN BĂIAT DE 13 ANI ESTE NOUA VICTIMĂ A PROVOCĂRII BRUTALE DE LA TIKTOK

Elon Musk și-a lansat chatbotul Grok, care face mișto de gătitul de cocaină

O funcție importantă dispare de pe Facebook și Instagram.