SUA își trimite robotul pe Lună după 50 de ani

SUA își trimite robotul pe Lună după 50 de ani

La ora 9:19, ora României, pe 8 ianuarie, o rachetă Vulcan Centaur a luat zborul de la Cape Canaveral, Florida, cu o misiune istorică, scrie The Guardian. La bordul ei se află Peregrine, un robot care vrea să ajungă pe Lună pe 23 februarie.

Dacă Peregrine va reuși, va fi o performanță extraordinară. Va fi prima navă spațială americană care va ateriza pe Lună de la ultima misiune Apollo, acum 50 de ani.

robotul de aterizare Peregrine in timpul constructiei
Peregrine în timpul construcției

Dar nu este singurul lucru remarcabil. Peregrine este și prima navă spațială care va fi trimisă pe Lună de o firmă privată, nu de o agenție guvernamentală.

Firma care a construit racheta Vulcan se numește United Launch Alliance și este un rival serios al SpaceX, firma lui Elon Musk. Vulcan are multe planuri ambițioase pentru viitor, inclusiv misiuni pe Marte.

Firma care a făcut robotul Peregrine se numește Astrobotic și este și ea o firmă privată. Peregrine are la bord cinci instrumente științifice ale NASA, care vor studia Lună.

În august 2023, Rusia a vrut să își trimită și ea o navă spațială pe Lună, Luna-25, după o pauză de aproape 50 de ani. Dar nu a reușit, misiunea a fost un eșec.

Acum, toate ochii sunt pe Peregrine. Va putea el să facă istorie și să aterizeze pe Lună? Vom afla pe 23 februarie. Până atunci, să-i ținem pumnii!

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung ar putea face un telefon pliabil surprinzător de ieftin

Cum a fost evenimentul Galaxy S24 Unpacked: Recapitulare.

Livrările Apple iPhone 15 Pro Max ar putea fi întârziate

iPad Air, iPad Pro și MacBook Air: Ce surprize ne pregătește Apple în primăvară.

Duet AI: un asistent AI pentru Gmail, GDrive și Google Docs.

Samsung se laudă cu tehnologia Ironflex pentru telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6

Windows 11 se instalează singur pe toate computerele

Cum arătau primele prototipuri MagSafe For iPhone.

Pixel Fold 2, surprize de la Google pe piața telefoanelor pliabile.

Samsung Galaxy S21 primește Android 14 cu One UI 6.

Noua funcție uimitoare de pe WhatsApp care îți va da gata mintea: Meta AI

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții