Samsung va produce cipul Tensor G4 pentru Google

Samsung va produce cipul Tensor G4 pentru Google

Google s-a uitat și la TSMC, dar a ales Samsung pentru că are un proces de producție de 4 nm mai bun, ca și Tensor G3.

Oferta Emag

Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro, care au apărut de curând, sunt niște telefoane foarte mișto, cu multe funcții AI, care se datorează cipului Tensor G3, care are un TPU (Tensor Processing Unit) care face minuni cu învățarea automată. Eu sunt curios să văd ce mai face Google cu următorul cip Tensor, care o să fie probabil în seria Pixel 9.

Potrivit unui ziar din Coreea de Sud, Maeil Business Newspaper, Samsung Electronics a câștigat comanda pentru cipul Tensor G4 de la Google, care o să fie în seria Pixel 9.

Ziarul zice că Tensor G4 o să aibă un CPU mai bun decât G3. Proiectul intern se numește „Zuma Pro”, adică e o continuare a lui Zuma de la G3. Astea sunt nume de cod confirmate și de alte surse. Se pare că SoC-ul o să fie făcut cu procesul de 4 nm SF4P al Samsung, nu ca G3 care a fost făcut cu procesul SF4.

Ziarul mai zice că Google a vrut să treacă la TSMC pentru Tensor G4. Dar nu s-a putut din cauza unor probleme cu timpul și cantitatea de producție. Samsung a reușit să facă procesul de 4 nm mai eficient și a convins Google să rămână la ei. Samsung o să folosească același proces și pentru Exynos 2400, care e cipul lor.

Un CPU mai bun pe procesul de 4 nm al Samsung nu înseamnă că o să fie o diferență mare față de Tensor G3, dacă CPU-ul rămâne la fel. Procesul mai nou e mai eficient, dar nu e o schimbare radicală.

Oricum, astea sunt doar niște zvonuri, așa că mai bine așteptăm să vedem ce o să iasă.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seria Galaxy S24 ar putea fi cele mai inteligente telefoane cu AI din toate timpurile

Samsung aduce Android 14 si pe Galaxy A14 5G si Galaxy A53 5G

A apărut un noua platforma de generator de texte și imagini AI în România