valetta

Orașul Valletta – orasul Cavalerilor de Malta

Valletta este capitala statului insular Malta si se afla situat in Marea Mediterana. Este un oraș vechi ce datează din 1566, când a fost construit de către Cavalerii Sfântului Ioan. A fost numit după Jean Parisot de La Valette, mareșalul ordinului. Valletta este una dintre cele mai bine conservate capitale istorice din Europa și oferă o privire deosebită în trecut.

valetta

Istoria Vallettei

Valletta a fost construită în 1566 după ce Cavalerii Sfântului Ioan au câștigat lupta împotriva Turcilor. Orașul a fost proiectat de către inginerul italian Francesco Laparelli și construit sub conducătorul marelui maestru Jean Parisot de La Valette. Orașul a fost construit în trei ani și a fost construit ca un adevărat fort. Are șase porturi și două fortărețe și a fost construit un sistem de apărare impresionant pentru a se proteja de atacurile inamicilor.

Odată cu construirea orașului, Cavalerii au adus muncitori din Italia și Spania pentru a construi catedrala, palatele și clădirile religioase. Orașul a devenit nu numai un centru politic, ci și un centru cultural și religios. În 1607, Valletta a devenit oficial capitala statului maltese.

Arhitectura Vallettei

Valletta este un oraș impresionant de arhitectură. Acesta are o mulțime de biserici și clădiri vechi, precum și multe muzee și galerii de artă.

Una dintre cele mai spectaculoase clădiri din oraș este catedrala Sfântului Ioan. Această clădire barocă a fost construită de arhitectul italian Lorenzo Gafa între 1573 și 1578. Acesta este unul dintre cele mai importante monumente din Malta și are un interior minunat, ce include picturi și sculpturi.

De asemenea, în Valletta se poate găsi Palatul Regal, care a fost construit în secolul al 17-lea și care a fost acasă a mai mulți regi maltezi. Palatul a fost construit în stil baroc și are un interior minunat, împodobit cu picturi și sculpturi deosebite.

O altă clădire spectaculoasă din Valletta este Casa Birgu, care datează din 1530. Acesta a fost construit în stil baroc și are un exterior impresionant, precum și un interior spectaculos.

În plus, în Valletta se găsesc multe alte clădiri importante, cum ar fi biserici, palate, muzee și galerii de artă.

Festivalurile și evenimentele din Valletta

Valletta găzduiește anual multe festivaluri și evenimente. Unul dintre cele mai populare festivaluri este Valletta International Baroque Festival, care se desfășoară în fiecare an în luna februarie. Acesta oferă publicului ocazia de a experimenta muzică barocă și artă în oraș.

De asemenea, în fiecare an se organizează Valletta International Art Festival, care oferă publicului ocazia de a vedea lucrări de artă contemporană. Festivalul cuprinde un spectacol de teatru, spectacole de dans și multe alte evenimente și activități culturale.

O altă atracție populară în Valletta este Valletta Food Festival, care se desfășoară în fiecare an în luna mai. Festivalul oferă ocazia de a savura bucate pe care maltezii le-au pregătit în secole, precum și multe alte preparate și băuturi.

Concluzie

Valletta este un oraș vechi plin de istorie și cultură. Orașul găzduiește o mulțime de clădiri istorice și muzee precum și multe festivaluri și evenimente interesante. Valletta oferă ocazia de a experimenta trecutul, prezentul și viitorul Malta.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Frankfurt pe Main – Orasul financial international al Germaniei

Sanaa – orasul zidurilor masive

De 850 de ani, admirăm cel mai faimos reper arhitectural din lume

Yangon – istoria și frumusețea fostei Rangoon

Sankt Petersburg, orasul lui Petru cel Mare

Cele mai scumpe orașe din lume în care să locuiești în 2023.

Orasul Tallinn – Odeste Indragostiti de Baltic!

Melbourne – orasul cautatorilor de aur

Istoria Orasului Berna – De la o Asezare Romana la Capitala Moderna a Elvetiei

Varsovia – O poveste de descoperit!

Westminster – o abatie emblematica

Istoria orasului Rodos – O privire asupra istoriei unui oras fascinant