Jules Verne si Casa pe Bulevardul Longueville

Casa Maison de Jules Verne
Casa Maison de Jules Verne

Jules Verne a fost unul dintre cei mai mari autori de literatura de aventura din toate timpurile. El a considerat ca lumea este un loc fascinant si, prin povestile sale, ne-a invatat sa exploram aceasta lume. El s-a nascut la 8 februarie 1828, in Nantes, Franta si a trait pana la anul 1905. Interesul sau pentru descoperiri si explorari a dus la scrierea a mai mult de 50 de romane si povestiri. Una dintre cele mai cunoscute carti ale sale este „Voyage au centre de la Terre”, care a fost publicata in 1864.

In aceeași perioadă, Jules Verne și-a cumpărat o casă pe Bulevardul Longueville din Nantes. Aici a devenit un cunoscut in comunitatea sa. Casa a fost mai tarziu denumita „Maison de Jules Verne” și a devenit un punct de referință pentru aceia care vor să-și aduca aminte de o parte din istoria literaturii franceze.

Casa Maison de Jules Verne

Casa Maison de Jules Verne din Nantes a fost construita in secolul al XIX-lea si a fost locul in care el si familia sa au locuit timp de mai multi ani. Casa a rămas in aceeași locație de-a lungul anilor si are în prezent un aspect similar cu cel din epoca lui Jules Verne.

Casa Maison de Jules Verne este considerata una dintre cele mai mari atractii turistice din Nantes si a devenit un simbol al literaturii franceze. Casa are trei etaje si este decorata cu mai multe obiecte și accesorii originale din vremea lui Jules Verne. In interiorul casei, oaspetii pot vedea mobilier autentic, obiecte decorative si chiar documente originale ale lui Jules Verne.

De asemenea, in casa se afla un mic muzeu care are in expunere obiecte și documente originale de-ale lui Jules Verne. Acestea includ manuscrise, carti si chiar o masina de scris originala folosita de Jules Verne. Una dintre cele mai interesante piese din muzeu este o carte semnata de Jules Verne care a fost oferita unui prieten de-al sau.

Istoria Casei Maison de Jules Verne

Casa Maison de Jules Verne din Nantes a fost construita in anul 1869 si a fost locuia de Jules Verne si familia sa pana in anul 1885, cand s-au mutat in orasul Amiens. Dupa ce s-au mutat, casa a fost cumparata de unele persoane private si a fost folosita ca casa de vacanta.

In anul 1993, casa a devenit proprietatea Primariei din Nantes si a fost restaurata pentru a fi transformata intr-un muzeu. In prezent, casa poarta numele de „Maison de Jules Verne” si este deschisa publicului pentru vizite regulate.

Atractii turistice din Maison de Jules Verne

Casa Maison de Jules Verne din Nantes este o destinatie populara pentru iubitorii literaturii si ai calatoriilor. Ea ofera oportunitatea de a vedea si de a experimenta viata lui Jules Verne si de a vedea cum si-a dedicat viata descoperirilor si explorarilor.

Unul dintre cele mai populare obiective din Maison de Jules Verne este Biblioteca Jules Verne, care contine o colectie de carti, schite si manuscrise de-ale lui Jules Verne. Acestea sunt expuse publicului in diferite incaperi, iar vizitatorii pot vedea si documente originale din vremea sa.

De asemenea, vizitatorii pot vedea si un film despre Jules Verne si pot asista la un spectacol interactiv numit „Jules Verne Adventure Show” care exploreaza cariera lui Jules Verne si cartile sale.

Concluzie

Casa Maison de Jules Verne din Nantes a devenit unul dintre cele mai populare obiective turistice in Franta. Acolo, vizitatorii pot experimenta o parte din viata lui Jules Verne si pot afla mai multe despre cariera sa si cartile sale fascinante. In plus, ei pot vedea obiecte si documente originale de-ale lui Jules Verne si pot chiar sa vizioneze un film despre el. Aceasta casa ofera oportunitatea de a experimenta lumea minunata a lui Jules Verne si de a invata mai mult despre opera sa.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria Orasului Berna – De la o Asezare Romana la Capitala Moderna a Elvetiei

Atomium – Un simbol al Bruxelles-ului si al Europei

Descopera Minunile Pesterii Sura Mare!

Descoperați magia Insulei Iona – un loc de vis pentru vacanțe

Moscheea lui Mohamed Ali – O Explorare Monumentala a Egiptului

Despre Nisa: Orasul carnavalelor si a bataile cu flori.

Captivitatea papilor la Avignon

Turnul din Pisa a fost salvat.

Istoria Globului din Times Square – Cum a devenit un simbol al Revelionului din New York

Viena – O Capitală a Muzicii

Legendele din Varsovia: povesti incantatoare ale unei tari pline de istorie

Imprejurimile Venetiei: Aventura prin Laguna