atomium

Atomium – Un simbol al Bruxelles-ului si al Europei

Atomium este unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Bruxelles si un simbol al orasului, precum si al intregii Europe. Realizat de catre artistul belgian André Waterkeyn, aceasta lucrare impresionanta de arta si inginerie a fost ridicata in 1958 cu ocazia Expozitiei Universale. Monumentul este format din noua sfere din otel, fiecare avand un diametru de 18 metri si este imbracat in aluminiu, cu o inaltime impresionanta de 102 metri.

Atomium
Atomium

Structura sa impresionanta si design-ul sau inovator au facut din Atomium un simbol al secolului al XX-lea, reprezentand energia atomica, descoperita si utilizata in acest secol. In interiorul a trei dintre globurile originalei lucrari se afla o expozitie care prezinta diferitele moduri de utilizare a energiei nucleare in scopuri pasnice.

In prezent, Atomium este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Europa si o oprire obligatorie pentru oricine viziteaza Bruxelles. Monumentul poate fi vazut de oriunde din oras si este simbolul european al progresului si inovatiei, reprezentand viitorul si increderea intr-un viitor mai bun pentru intreaga lume.

Un alt simbol al Bruxelles-ului este reprezentat de celebrul „Tapis de Fleurs”, sau covorul de flori, care a aparut pentru prima data in anul 1971. Acesta este creat dintr-un amestec de begonii, dalii, petunii si multe alte plante, dispuse astfel incat sa creeze o frumoasa pictura in culori vii. Covorul este asezat in mijlocul pietei Grand Place si este deschis publicului doar pentru cateva zile, in fiecare doi ani.

Alte atractii turistice ale Bruxelles-ului includ Grand Place, care este una dintre cele mai impresionante piete din Europa, cu numeroase cladiri istorice si o fantana imensa. Manneken Pis este o alta atractie turistica, iar statuia lui Jeanneke Pis, care reprezinta o fetita care face pipi, este situata in apropiere.

Pentru cei interesati de arta, Royal Museums of Fine Arts of Belgium gazduieste o colectie impresionanta de arta din secolele XV-XVIII, iar pentru iubitorii de ciocolata, exista numeroase prajitorii de ciocolata si magazinase de unde se pot cumpara cele mai bune ciocolate belgiene.

In concluzie, Bruxelles-ul este un oras cu o istorie bogata si cu numeroase atractii turistice, care merita vizitat. De la monumente istorice si biserici impresionante, pana la expozitii de arta si ciocolate delicioase, Bruxelles-ul are ceva de oferit pentru fiecare vizitator.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria orasului Edinburgh

Nu vă lăsați păcăliți de stațiile de încărcare gratuite! Ele pot fi capcane ale hackerilor

Bolgna – un oras si un paradis al artistilor.

Descoperirea Belfast-ului: Hinterland-ul din Irlanda de Nord

Westminster – o abatie emblematica

Lyon – orasul gradinilor

Arta călătoriei conștiente – sfaturi pentru a avea experiențe semnificative

Istoria Orasului Seul

Hawaii – Paradisul nostru.

Orasul Tallinn – Odeste Indragostiti de Baltic!

Jules Verne si Casa pe Bulevardul Longueville

Yangon – istoria și frumusețea fostei Rangoon