Casa Julietei din Verona: Un Bijou Cultural şi Patrimoniu UNESCO


Casa Julietei din Verona, o casă medievală de la începutul secolului al XIII-lea, este un simbol al patrimoniului cultural italian şi a fost înscrisă în patrimoniul mondial al UNESCO în 2000. Istoria cunoașterii Casa Julietei începe în secolul al XVI-lea, când un englez de nume Thomas Verney a scris despre casa, care este considerată a fi locuinta Julietei, personajul central din tragedia lui Shakespeare, Romeo și Julieta.

vasa julietei din verona

Deși există controverse asupra autenticității casa, tradiția populară Verona a privit la casa ca și cum ar fi fost locul unde şi-a trăit o parte din viața Julietei. A fost deschis publicului în câteva decenii în urmă, iar acum este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Veronei și țării în ansamblu.

Istoria Casa Julietei din Verona


Casa Julietei din Verona a fost construită în secolul al XIII-lea de către familia Della Scala, care a domnit în Verona în acel moment. Cel mai probabil, casa a fost folosită ca un loc de întâlnire pentru familia regală și invitaţii lor.

În secolul al XVI-lea, englezul Thomas Verney a fost primul care a scris despre casa, identificându-l ca fiind locul unde Julieta şi-a petrecut o parte din viață. Acest lucru a făcut ca Casa Julietei să devină cunoscută pe scară largă și a devenit un simbol al iubirii în Verona.

În 1776, familia Della Scala a vândut casa unei alte familii, care au renovat-o și au îmbunătățit-o. În anii 1800, Casa Julietei aparținea familiei Guala, care a restaurat-o și a adăugat elemente gotice și neo-grec.

În 1920, Casa Julietei din Verona a fost cumpărată de către guvernul italian și a fost deschis publicului. În anii care au urmat, locul a primit mulți vizitatori, care au venit să vadă locul unde trăia Julieta.

Ce a făcut Julieta la Casa Julietei din Verona?


Deși este greu de spus ce a făcut Julieta precis în casa sa, tradiția populară Verona presupune că aici era locul în care Julieta s-a întâlnit cu Romeo și a trăit o parte din viața ei.

Scena finală din tragedia lui Shakespeare, Romeo și Julieta, se petrece în Casa Julietei, unde Julieta se înălță din mormânt pentru a se reîntâlni cu Romeo. Totuși, această scenă s-a petrecut într-un teatru, nu în realitate.

În prezent, Casa Julietei din Verona este un simbol al patrimoniului cultural italian. În interiorul caselor există o serie de camere pe care le puteți vizita. Printre acestea se numără: Sala Julietei, Sala de Tigru, Sala de Argint, Sala de Cort, Sala de Marmură și Sala de Cristal.

Casa Julietei din Verona și Patrimoniul Mondial UNESCO


La începutul secolului al XXI-lea, Casa Julietei din Verona a fost inclusă în Patrimoniul mondial UNESCO, ca parte a Ensemble-ului urban Verona. Această decizie a fost luată de către Comitetul Patrimoniului Mondial din cadrul UNESCO în anul 2000 și a subliniat rolul istoric al acestui monument în cadrul culturii italiene.

În plus, Casa Julietei din Verona a găzduit în ultimii ani multe evenimente culturale. Există un festival anual numit Julieta Fest, care are loc în fiecare an în luna iulie. Acest festival include concerte, spectacole, concursuri și alte evenimente care aduc la viață legenda Julietei.

Concluzie


Casa Julietei din Verona este un simbol al iubirii și patrimoniului cultural italian și a fost inclusă în Patrimoniul mondial UNESCO. Chiar dacă nu este cunoscut exact cu ce se ocupa Julieta în casa sa, aceasta este considerată unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Veronei. Locul găzduiește anual festivalul Julieta Fest și oferă vizitatorilor ocazia de a se bucura de muzică, spectacole și concursuri. Când ajungeți la Verona, vizitați Casa Julietei şi bucurați-vă de istoria și frumusețea locului!

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Amsterdam –  Istoricul si Cultura orasului

Farul din Alexandria – un simbol al lumii antice

Despre Podul Brooklyn din New York

Domul din Milano – O Calatorie Inconjuratoare a Unui Simbol Monumental

Oceanul Indian – Explorând bogăţia acestuia

Descopera frumusetea Ankara – Orasul lui Ataturk

Riga – orasul chihlimbarului

Ce s-ar întâmpla dacă am putea călători în timp? 6 teorii interesante.

Orașul legendar antic Zagreb .

Yangon – istoria și frumusețea fostei Rangoon

Rio de Janeiro – din istorie in zilele noastre

Orașul Valletta – orasul Cavalerilor de Malta