Istoria orasului Mexico City

Mexico City sau Cidudad de Mexico este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Ocupand un loc important in istoria Mexicului, aceasta metropola isi are radacinile in cultura si civilizatia Azteca, iar in prezent, este unul dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Cu atractii culturale, istorice si naturale, Mexico City se bucura de o popularitate in crestere.

Inca din Pre-Colombian Times

Inca din perioada pre-colombiana, Mexico City s-a bucurat de o mare importanta in cultura si civilizatia Azteca. Acest oras a fost fondat in 1325 si era cunoscut sub numele de Tenochtitlan. Tenochtitlan a fost un centru important al civilizatiei Aztece, fiind unul dintre cele mai mari orase din lume. Tenochtitlan a castigat reputatia unuiul dintre cele mai vechi orase din lume, iar la inceputul secolului al XVI-lea, era cel mai mare oras din America Latina.

Spania si Conquista

In 1519, armata Spaniei a pus stapanire pe Tenochtitlan. Acestia au distrus multe dintre templele si monumentele culturale ale orasului si au inceput construirea orasului modern care a devenit Mexico City. In acea perioada, orasul a fost redesenat si reconstruct, iar autoritatile spaniene au inceput construirea multor cladiri si fortificatii care au facut ca orasul sa isi pastreze influenta coloniala in prezent.

Dezvoltare si Modernizare

Incepand cu anii 1700, orasul a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze, dezvoltand infrastructura si serviciile publice. In aceasta perioada, au fost construite numeroase cladiri publice, precum si cladiri religioase si culturale. De asemenea, in decursul anilor, au fost construite multe catedrale si biserici care au oferit populatiei un loc in care sa se adune si sa se inchine.

Regele Porfirio Diaz si Era Porfirista

In 1876, Porfirio Diaz a preluat puterea in Mexic si a inceput o era moderna. Aceasta perioada, pe care mexicanii o numesc ‘Era Porfirista’, a durat pana in 1910 si a adus numeroase schimbari in orasul Mexico City. De-a lungul acestei perioade, orasul a cunoscut o dezvoltare rapida si o modernizare a infrastructurii urbane. In aceasta perioada, au fost construite numeroase cladiri, precum si un sistem de transport si canalizare modern.

Revolutia Mexicana si Transformarea Orasului

In 1910, Mexico City a fost martorul Revolutiei Mexicane. Aceasta revolutia a adus schimbari majore in oras si a dus la dezvoltarea infrastructurii si a serviciilor publice. De-a lungul anilor, orasul a primit unele modernizari. In anii 1950, autoritatile au inceput sa construiasca cladiri moderne si sa reamenajeze partile vechi ale orasului. In prezent, Mexico City este unul dintre cele mai moderne orase din lume, cu cladiri impresionante si infrastructura moderna.

Concluzie

Orasul Mexico City este unul dintre cele mai vechi si mai interesante orase din lume. Cu radacini in cultura si civilizatia Azteca, Mexico City are o istorie bogata si o cultura unica. De-a lungul anilor, orasul a cunoscut schimbari majore, de la stapanirea Spaniei si Revolutia Mexicana, pana la modernizarea infrastructurii si constructia de cladiri noi. Astazi, Mexico City este unul dintre cele mai populare destinatii turistice din lume.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Munchen – unde tradiția Bavariei se îmbină cu modernitatea

Moscheea lui Mohamed Ali – O Explorare Monumentala a Egiptului

Hipodromul din Istanbul: locul unde istoria prinde viata

Muzeul Rijksmuseum – cel mai faimos muzeu olandez

Viena – O Capitală a Muzicii

Istoria orașului Singapore: de la pescarii malaezieni la un centru economic global

Arta călătoriei conștiente – sfaturi pentru a avea experiențe semnificative

Insula din Oceanul Pacific – Explorând tărâmuri necunoscute

Despre Dublin orasul lui James Joyce

In vizuina Lupoaicei. Istorie si legende la Muzeul Capitolin din Roma

Vulcanul din Parcul Național Yellowstone care ar putea distruge America

VENEȚIA TE TAXEAZĂ CA SĂ O VEZI: NU E GLUMĂ, E NOUL REGIM