imprejurimile venetiei

Imprejurimile Venetiei: Aventura prin Laguna

Venetia, orasul dogilor, este un loc unic, asezat pe 118 insule sau chiar 300, dupa cum spun unii. Dar in afara de acestea, mai exista si alte insule care sunt considerate podoabe ale lagunei. Cei mai multi cunosc Lido, o plaja faimoasa aflata la o mila de oras, dar acest loc minunat este incarcat si de istorie.

Aici se afla manastirea inchinata Sfantului Nicolae din Mira Lickia, care pastreaza moastele sfantului. Aici a fost ales dogele Domenico Selva, precum si alte constructii care evoca cruciadele, luptele impotriva invaziilor straine si calatoriile pe mare. De mentionat este celebrul far construit in 1312 si fortul San Andreas ridicat in 1544 dupa planurile lui Michele Sannicheli.

Murano, Cetatea Sticlarilor

Printre cele mai cunoscute insule din jurul Venetiei trebuie amintita si Murano, cetatea sticlarilor. Locuitorii din Burano sunt nu doar mari iubitori de arta, ci si mesteri priceputi in realizarea dantelelor, cunoscute in intreaga lume. Viata de aici a fost strans legata de cea din Torcello, una dintre cele mai frumoase insule din laguna, cu o istorie mai veche decat cea a Venetiei.

venetia
venetia

Torcello, Satul Pierdut

In zilele noastre, este greu de crezut ca acest sat mic numara odinioara 30.000 de suflete si era plin de palate stralucitoare. In secolul al V-lea, locuitorii au inceput sa paraseasca locurile, fugind din calea barbarilor. Cu toate acestea, in secolul al VII-lea, Torcello era sediul unei episcopii si in 1247 avea propriul sau statut si legi. Oamenii au continuat sa plece, iar epidemiile, mai ales malaria, au marcat sfarsitul unei vieti infloritoare.

Exista vestigii splendide ale antichitatii, asezate in parcul inierbat din centrul satului. Turnul clopotnita construit din caramida rosie in secolul al IX-lea, vechea catedrala Santa Fosca din anul 1000 si catedrala Santa Maria Asunta fondata in anul 639 sunt doar cateva dintre minunile medievale care evoca stralucirea de odinioara a acestui sat.

Pe langa insulele din laguna, exista si alte obiective turistice

venetia
venetia

In afara de insulele din laguna, Venetia poate fi explorata si prin intermediul muzeele sale, precum Muzeul de Arta Contemporana Peggy Guggenheim, Muzeul de Arta San Giorgio Maggiore sau Muzeul de Arta Catedralei. Acestea sunt doar cateva dintre atractiile turistice pe care le poate oferi orasul.

De asemenea, nu trebuie sa ratati nici canalele Venetiei, pe care puteti sa va plimbati cu gondola sau cu vaporetul. Aceasta este cea mai buna modalitate de a admira cladirile vechi din piatra, podurile si podetele caracteristice acestui oras.

O alta destinatie populara este Piata San Marco, care adaposteste Biserica San Marco, Palatul Dogilor si Campanilla, una dintre cele mai faimoase clopotnite din lume. Acesta este locul perfect pentru a admira arhitectura si istoria orasului, precum si pentru a savura o cafea sau un aperitiv la unul dintre numeroasele terase.

Sarbatorirea Carnavalului Venetian

Un alt eveniment important care are loc in Venetia este Carnavalul Venetian, un festival anual care se desfasoara inainte de Postul Mare. Acesta este cel mai mare carnaval din lume si atrage turisti din intreaga lume, care vin sa admire costumele colorate si sa participe la petreceri.

Carnavalul Venetian a fost organizat pentru prima data in anul 1162 si a evoluat de-a lungul secolelor, devenind unul dintre cele mai importante evenimente din Venetia. In fiecare an, oamenii se imbraca in costume luxoase si se plimba pe strazile orasului, admirati de turisti.

Concluzie

Venetia este un oras plin de istorie, cultura si frumusete naturala. Atat prin intermediul insulelor din laguna, cat si prin intermediul atractiilor turistice, acest oras ofera oportunitati nenumarate pentru explorare si descoperire. Fie ca doriti sa admirati cladirile vechi, sa participati la un carnaval sau sa va plimbati pe canale, Venetia va ofera tot ceea ce aveti nevoie pentru a petrece o vacanta inedita si memorabila.

De unde provine apa din venetia?

Apa din Venetia provine din ploi, fântâni arteziene şi conducte subterane. În prezent, Venetia se bazează şi pe apă importată din alte zone ale Italiei pentru a îndeplini necesităţile sale.

Ce sa nu faci in venetia?

1. Să nu aruncați gunoi sau obiecte în canale
2. Să nu mâncați sau beți în locurile publice
3. Să nu faceți zgomot sau să perturbați liniștea locală
4. Să nu desenați sau scrieți pe clădiri sau monumente istorice
5. Să nu folosiți transportul cu barca fără a avea un bilet valid.
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le evitați pentru a proteja patrimoniul şi mediul Venetiei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperați magia Insulei Iona – un loc de vis pentru vacanțe

Istoria Orasului Seul

Despre Podul Brooklyn din New York

Hipodromul din Istanbul: locul unde istoria prinde viata

Sankt Petersburg, orasul lui Petru cel Mare

Captivitatea papilor la Avignon

Nu vă lăsați păcăliți de stațiile de încărcare gratuite! Ele pot fi capcane ale hackerilor

Top 3 capcane de evitat dacă nu vrei să-ți zboare avionul fără tine!

Tunisiea – Amintire a Cartaginei de odinioara

Insula din Oceanul Pacific – Explorând tărâmuri necunoscute

Istoria orasului Anvers – orasul diamantelor.

Moscova, Orasul Necucerit de Napoleon