Doar o singură stațiune de schi din lume oferă o astfel de experiență Extremă!

Doar o singură stațiune de schi din lume oferă o astfel de experiență Extremă!

Tignes poate să nu-ți spună nimic, dar dacă îți spun că e lângă Val-d’Isère, poate îți dai seama despre ce loc e vorba. Stațiunea de schi de la granița dintre Franța și Italia e exact cum ți-ai închipui o stațiune de schi în Alpi. Aici, totul se învârte în jurul turismului: vara nu e plictiseală, dar iarna e o plăcere să fii aici, la 2100 de metri.

Pe lângă schi, aici e singurul loc unde poți încerca ceva care cere un ham dublu și multă adrenalină. E vorba de Bun J Ride, care e o combinație de trei chestii. Mai întâi, schiorul e prins de o frânghie și trebuie să sară pe o rampă abruptă. Apoi, urmează o porțiune de zbor și, normal, o cădere liberă, pentru că porțiunea de accelerare de 30 de metri se termină cu o cădere de 40 de metri sub schiuri.

Gravitația face ce știe ea mai bine, dar frânghiile elastice de la bungee jumping te scapă de impact. La câțiva metri de sol, schiorul (sau snowboarderul) se oprește, dar sare din nou în sus, cum se întâmplă la bungee jumping.

Între timp, frânghiile mai acționează și ca o frână pentru impulsul înainte, care rămâne până la sfârșitul săriturii, pentru că frânghiile alunecă înainte pe niște sârme împreună cu schiorul. Deci, de fapt, e un mix de sărituri cu schiurile, bungee jumping și parc de aventură cu tiroliană, toate la un loc, așa cum vezi mai jos:

Experiența extremă e deschisă aproape oricui, cu doar trei condiții: să ai cel puțin 13 ani, să cântărești cel puțin 40 de kilograme și să ai 75 de euro (370 RON) la tine sau pe card – atât costă aventura.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exploreaza Helsinki – Descopera Istoria!

Nu vă lăsați păcăliți de stațiile de încărcare gratuite! Ele pot fi capcane ale hackerilor

Orasul Tallinn – Odeste Indragostiti de Baltic!

Descoperă cele mai impresionante Monumente din Malaga

Istoria Orasului Seul

Turnul din Pisa a fost salvat.

Riga – orasul chihlimbarului

Istoria orașului Bagdad – cer galben si roz ce palpita…

Delhi – Orasul Marilor Moguli

Orașe pe care merită să le vizitezi dacă iubești fotbalul.

Toronto: de la locuitorii indigeni la una dintre cele mai cosmopolite metropole din lume

Legendele din Varsovia: povesti incantatoare ale unei tari pline de istorie