Turnul din Pisa a fost salvat.

Turnul Inclinat din Pisa este o structura istorica remarcabila care dateaza din secolul al XII-lea. Acesta a fost construit inițial pentru a servi drept far, dar a devenit un simbol cunoscut pentru Italia. Se afla situat în Piața din Pisa, Italia. De-a lungul anilor, Turnul Inclinat a suferit deteriorari considerabile care i-au amenintat starea structurala și viabilitatea. Cu toate acestea, comunitatea internationala și-a unit forțele pentru a salva Turnul Inclinat de la prabusire.

turnul din pisa

Istoria Turnului Inclinat din Pisa

Turnul Inclinat din Pisa a fost construit intre anii 1173 și 1372, sub îndrumarea lui Bonanno Pisano. Acesta a fost construit pe malul râului Arno, lângă catedrala și biserica din Pisa. Turnul a fost construit într-un stil romanic și are forma unei clopotnite. Turnul a început să se incline inca de la construirea sa, datorită solului nisipos pe care a fost construit. Acest lucru a provocat o problemă structurală, care a fost ignorată și s-a agravat în timp. De-a lungul anilor, Turnul Inclinat a suferit deteriorari considerabile care i-au amenintat starea structurala și viabilitatea.

Problemele Structurale ale Turnului Inclinat

In anii 1800, Turnul Inclinat a devenit o problema serioasa din cauza deteriorarii structurale. Pe lângă inclinare, Turnul a început să se clatine când a fost vânt și să se micșoreze în inaltime din cauza eroziunii solului. Aceste probleme structurale au cauzat preocupare pentru conservatorii care au început să se îngrijească de Turn.

Planul de Salvare

Cu toate acestea, comunitatea internationala și-a unit forțele pentru a salva Turnul Inclinat de la prabusire. Primul plan a fost aprobat în anii 1990, când s-a decis că Turnul Inclinat va fi consolidat prin consolidarea solului și introducerea de materiale de umplutură pentru a redresa inclinarea. În plus, Turnul a fost consolidat cu beton armat, produse chimice și materiale de umplutură.

Procesul de Consolidare

Procesul de consolidare a Turnului Inclinat a început în anul 1999. Acesta a inclus introducerea de materiale de umplutură sub fundatia sa, introducerea de beton armat pentru consolidarea sa și introducerea de produse chimice pentru a preveni eroziunea solului. Aceste materiale și produse chimice au crescut stabilitatea Turnului și i-au redat stabilitatea structurala.

Rezultatul Consolidarii

Dupa consolidarea Turnului, inclinarea sa a fost reduce de la 5,5 grade la 3,99 grade. Acest lucru a crescut durata de viata a Turnului și i-a redat stabilitatea. In plus, Turnul Inclinat este acum protejat sub Legea Patrimoniului Cultural Italian, care asigura conservarea acestei structuri istorice.

Concluzie

Turnul Inclinat din Pisa a suferit deteriorari considerabile în ultimii ani, amenintându-i starea structurala și viabilitatea. Cu toate acestea, comunitatea internationala și-a unit forțele pentru a salva Turnul Inclinat de la prabusire. Acest lucru a inclus introducerea de materiale de umplutură, beton armat și produse chimice pentru consolidarea structurii. Aceste lucruri au crescut durata de viata a Turnului și i-au redat stabilitatea. Astazi, Turnul Inclinat din Pisa este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Itaiei și este protejat sub Legea Patrimoniului Cultural Italian.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captivitatea papilor la Avignon

Legendele din Varsovia: povesti incantatoare ale unei tari pline de istorie

Orasul Tallinn – Odeste Indragostiti de Baltic!

Mecca, locul nașterii profetului Muhammad

Casa Julietei din Verona: Un Bijou Cultural şi Patrimoniu UNESCO

Descopera frumusetea Ankara – Orasul lui Ataturk

Iată lista orașelor în care lumea și-ar dori cel mai mult să se mute.

Riga – orasul chihlimbarului

Istoria Globului din Times Square – Cum a devenit un simbol al Revelionului din New York

Istoria orașului Singapore: de la pescarii malaezieni la un centru economic global

Unde să nu mergi în 2024 – țările care îți pun viața în pericol

Cape Town – orașul celor două oceane