Muzeul Rijksmuseum – cel mai faimos muzeu olandez

Rijksmuseum este muzeul national al Olandei si unul dintre cele mai vizitate muzee din intreaga lume. Situat in Amsterdam, Rijksmuseum adaposteste cea mai importanta colectie de arta si istorie din Olanda, cuprinzand obiecte care dateaza din secolul al XIII-lea. Muzeul a fost deschis publicului in anul 1885 si in prezent gazduieste o varietate de expozitii, activitati si evenimente, care atrag vizitatori din intreaga lume.

Rijksmuseum cel mai faimos muzeu olandez

Prezentare generala

Rijksmuseum, numit initial Muzeul Olandez de Arta si Istorie, a fost construit in anul 1876, iar in 1885 a fost deschis publicului pentru prima oara. Muzeul a fost fondat pe baza colectiei transformata din Muzeul Regal Olandez si detine cea mai importanta colectie de arta si istorie din Olanda. Colectia muzeului gazduieste obiecte care dateaza din secolul al XIII-lea, inclusiv tablouri de Rembrandt, Frans Hals si Vermeer, precum si alte obiecte de arta si istorie.

Expozitii

Rijksmuseum gazduieste o varietate de expozitii permanente si temporare, inclusiv cele mai importante expozitii din Olanda. Expozitiile permanente se concentreaza pe arta si istoria Olandei si include tablouri de Rembrandt, Frans Hals si Vermeer, precum si alte obiecte de arta si istorie. Muzeul gazduieste in prezent si expozitii temporare care se concentreaza pe teme precum artele textilor, arhitectura si designul, artele naturii si cultura populara. Muzeul mai gazduieste si evenimente speciale, precum expozitii de fotografie, expozitii de film, concerte si alte evenimente.

Activitati

Rijksmuseum ofera o varietate de activitati si programe pentru vizitatorii sai. Acestea includ programe educative, tururi ghidate, programe de cercetare si expozitii interactive. Muzeul mai ofera si programe de educatie pe teme de arta si istorie, precum si programe de voluntariat pentru vizitatorii sai.

Vizita

Rijksmuseum este deschis vizitatorilor din intreaga lume. Vizitatorii pot obtine bilete pentru muzeu prin intermediul site-ului web al muzeului sau la intrare. Muzeul are deschis zilnic de la ora 10.00 – 17.00, iar tariful de intrare este de €18 pentru adulti si €9 pentru copii intre 4 si 18 ani.

Concluzie

Rijksmuseum este un muzeu national olandez situat in Amsterdam care gazduieste cea mai importanta colectie de arta si istorie din Olanda. Muzeul gazduieste o varietate de expozitii permanente si temporare, precum si activitati si programe educative, tururi ghidate si evenimente speciale. Rijksmuseum este deschis vizitatorilor din intreaga lume zilnic de la ora 10.00 – 17.00, iar tariful de intrare este de €18 pentru adulti si €9 pentru copii intre 4 si 18 ani.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria Globului din Times Square – Cum a devenit un simbol al Revelionului din New York

Jules Verne si Casa pe Bulevardul Longueville

Frankfurt pe Main – Orasul financial international al Germaniei

Casa lui Victor Hugo – un loc de călătorie către trecut

Ierusalimul – Sfânta Cetate a Dreptății

Vulcanul din Parcul Național Yellowstone care ar putea distruge America

Descopera frumusetea Ankara – Orasul lui Ataturk

Istoria orasului Rodos – O privire asupra istoriei unui oras fascinant

Zidurile Constantinopolului – Mărturii ale unor epoci istorice

Captivitatea papilor la Avignon

Nu vă lăsați păcăliți de stațiile de încărcare gratuite! Ele pot fi capcane ale hackerilor

Exploreaza Helsinki – Descopera Istoria!