Mașinile inteligente: o inovație periculoasă pentru siguranța și intimitatea ta

Mașinile inteligente: o inovație periculoasă pentru siguranța și intimitatea ta

Ai crede că e cool să ai o mașină care se conectează la internet, care are inteligență artificială și care poate fi controlată de la distanță, nu? Ei bine, gândește-te de două ori, pentru că nu e chiar așa de roz situația. Mulți experți spun că mașinile inteligente sunt o amenințare la adresa siguranței și a intimității noastre. Și nu sunt singurii care se îngrijorează. Și autoritățile din SUA au luat atitudine.

Președinta Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC), Jessica Rosenworcel, le-a trimis o scrisoare celor mai mari nouă producători de mașini, printre care și Tesla, cerându-le să-i spună ce măsuri iau pentru a preveni și a combate abuzurile.

Se pare că tot mai mulți oameni sunt victime ale tehnologiei din mașinile lor. Unii sunt urmăriți de partenerii geloși sau de foștii iubiți, care le pot afla locația și le pot manipula mașina de la distanță. Alții sunt hărțuiți de hackeri, care le pot bloca ușile, le pot claxona sau le pot opri încărcarea bateriei. Și nu e vorba de cazuri izolate. Sunt zeci de astfel de povești, care au apărut în presa internațională.

Rosenworcel le-a spus celor de la Tesla și celorlalți producători că au responsabilitatea de a-și proteja clienții de astfel de situații. A subliniat că accesul la mașină poate fi vital în caz de urgență și că nimeni nu ar trebui să fie nevoit să renunțe la mașina lui sau să trăiască cu frica de a fi spionat doar pentru că mașina lui e conectată la internet.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PlayStation 5 Pro: Detalii exclusive despre viitoarea consolă de la Sony, care va depăși Xbox Series X

Anssil, salteaua inteligentă care îți monitorizează somnul – CES 2024.

Gmail a introdus un nou filtru pentru a combate spam-ul

Redmi K70 și K70 Pro apar în imagini live înainte de lansare.

Urmatorul telefon mobil va fi implantat în urechile noastre, iar corpul nostru va fi incarcatorul, potrivit tatălui radiotelefonului

Snapdragon 8 Gen 4, mai tare ca Apple M2? Ce zice un test de laborator

Xiaomi lansează un router wi-fi 7 la preț de chilipir.

Xiaomi 14 Pro: posibil să nu fie lansat pe plan internațional

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

Ce este Wi-Fi 7? Va aduce o nouă eră de streaming? Ghid Complet.

Cum arată noul Samsung Galaxy Z Fold6? Vezi imaginile randate!

Au fost dezvăluite specificațiile camerei Xiaomi 14 Ultra. Iată la ce ne putem aștepta.