Ai crede că e cool să ai o mașină care se conectează la internet, care are inteligență artificială și care poate fi controlată de la distanță, nu? Ei bine, gândește-te de două ori, pentru că nu e chiar așa de roz situația. Mulți experți spun că mașinile inteligente sunt o amenințare la adresa siguranței și a intimității noastre. Și nu sunt singurii care se îngrijorează. Și autoritățile din SUA au luat atitudine.
Președinta Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC), Jessica Rosenworcel, le-a trimis o scrisoare celor mai mari nouă producători de mașini, printre care și Tesla, cerându-le să-i spună ce măsuri iau pentru a preveni și a combate abuzurile.
Se pare că tot mai mulți oameni sunt victime ale tehnologiei din mașinile lor. Unii sunt urmăriți de partenerii geloși sau de foștii iubiți, care le pot afla locația și le pot manipula mașina de la distanță. Alții sunt hărțuiți de hackeri, care le pot bloca ușile, le pot claxona sau le pot opri încărcarea bateriei. Și nu e vorba de cazuri izolate. Sunt zeci de astfel de povești, care au apărut în presa internațională.
Rosenworcel le-a spus celor de la Tesla și celorlalți producători că au responsabilitatea de a-și proteja clienții de astfel de situații. A subliniat că accesul la mașină poate fi vital în caz de urgență și că nimeni nu ar trebui să fie nevoit să renunțe la mașina lui sau să trăiască cu frica de a fi spionat doar pentru că mașina lui e conectată la internet.
Urmărește-ne și pe Google News