Folosim zilnic acest semn. Ii spunem in diferite feluri: “a-rond” , “at” sau “coada de maimuta” si sunt convins ca majoritatea considera ca acest simbol a aparut odata cu internetul, ceea ce este gresit.
Mi s-a parut chiar interesant cand am aflat atat modul de utilizare cat si vechimea acestui simbol. Cea mai veche utilizare a acestuia a fost stabilita ca fiind intr-un document datand din anul 1448. Desi studiile au aratat ca simbolul a fost folosit in mai multe domenii, nu s-a identificat originea exacta.
Domenii de utilizare:
- Simbolul “@” a fost folosit in comert pentru a specifica pretul unui produs. Asa cum tot auzeam intr-o perioada prin toate pietele in carea ajungeam, in contextul “3 perechi la 10 mii”, comerciantii puteau transcrie “3 perechi @ 10 mii”.
- folosit de calugari in transcrierea textelor biblice, cu scopul de a inlocui cuvantul “ad” care in latina avea sensul de “la” (cu variatii gen: catre, spre, despre).
- unitate de masura utilizata in secolul 16 in Spania, echivalenta cu un sfert de kilogram
Prima aparitie a acestui simbol pe tastatura (sa nu va ganditi la tastatura unui calculator) a fost identificata in anul 1902, pe tastatura unei masini de scris Lambert, fiind inclus ulterior, in anul 1963 in setul standard de caractere ASCII.
Contemporan, cea mai intalnita utilizare a acestui simbol este in cadrul adreselor de email, pentru a separa identificatorul destinatarului de destinatia mesajului (destinatar@destinatie.com), utilizare introdusa in anul 1971 de catre Ray Tomlinson. Incepand de-atunci semnul “@” a fost folosit in industria IT cu semnificatia “localizat la” in cadrul diverselor sisteme sau protocoale de comunicatie.
Urmărește-ne și pe Google News