Istoria @ – sau “coada de maimuta”

Istoria @ – sau “coada de maimuta”

Folosim zilnic acest semn. Ii spunem in diferite feluri:  “a-rond” , “at” sau “coada de maimuta” si sunt convins ca majoritatea considera ca acest simbol a aparut odata cu internetul, ceea  ce este gresit.

Mi s-a parut chiar interesant cand am aflat atat modul de utilizare cat si vechimea acestui simbol. Cea mai veche utilizare a acestuia a fost stabilita ca fiind intr-un document datand din anul 1448. Desi studiile au aratat ca simbolul a fost folosit in mai multe domenii, nu s-a identificat originea exacta.

banner

Domenii de utilizare:

  • Simbolul “@” a fost folosit in comert pentru a specifica pretul unui produs. Asa cum tot auzeam intr-o perioada prin toate pietele in carea ajungeam, in contextul “3 perechi la 10 mii”, comerciantii puteau transcrie “3 perechi @ 10 mii”.
  • folosit de calugari in transcrierea textelor biblice, cu scopul de a inlocui cuvantul “ad” care in latina avea sensul de “la” (cu variatii gen: catre, spre, despre).
  • unitate de masura utilizata in secolul 16 in Spania, echivalenta cu un sfert de kilogram

Prima aparitie a acestui simbol pe tastatura (sa nu va ganditi la tastatura unui calculator) a fost identificata in anul 1902, pe tastatura unei masini de scris Lambert, fiind inclus ulterior, in anul 1963 in setul standard de caractere ASCII.

Contemporan, cea mai intalnita utilizare a acestui simbol este in cadrul adreselor de email, pentru a separa identificatorul destinatarului de destinatia mesajului (destinatar@destinatie.com), utilizare introdusa in anul 1971 de catre Ray Tomlinson. Incepand de-atunci semnul “@” a fost folosit in industria IT cu semnificatia “localizat la” in cadrul diverselor sisteme sau protocoale de comunicatie.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cine a fost Andronic Comnenul: O privire asupra vieții și a domniei sale

Efes: Orașul Culturii și al Credinței

Iata ce scria Revista Magazin nr.26 din 1997 despre Droguri.