Fortul-Rosu

Fortul Rosu construit de Sahul Jahan

În India, unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume este Fortul Rosu, construit în anul 1638 de împaratul Shah Jahan. Binecunoscut pentru stilul său istoric, fortul a fost construit pentru a marca înființarea noului capitale imperiale, Akbarabad, și a devenit minunea arhitecturală a împăratului. Acest fort foarte elegant câștigă încă pe deplin recunoașterea pentru arhitectura sa impresionantă și confortul pe care îl oferă visitatorilor săi.

Povestea impresionantă a Fortului Rosu

Fortul Rosu a fost construit în anul 1638 pentru a marca înființarea noului capitale imperiale, Akbarabad. Împăratul Shah Jahan dorea acest fort ca o reprezentare virtuală a măreției sale și pentru a arăta subordonatilor săi cât de mare este cu adevărat forța sa. Acesta a fost unul dintre primele proiecte de constructii ale sale, și chiar și astăzi acest lucru demostrează influența sa. Astăzi, fortul continue să fie unul dintre cele mai mari obiective turistice din India.

Fortul Rosu a fost construit într-o formă octogonală în stil Mughal. Are o înălțime de aproximativ 17 metri și este format din patru influente separate și patru turnuri la colțuri. Acestea au fost alcătuite din cărămidă și granit, fiind acoperite cu un design florar luxuriant și etichetate cu anumite nume bazate pe evenimente sau persoane importante. Indiferent de temele lor distincte, aceste turnuri au contribuit la aspectul și frumusețea Fortului Rosu.

Caracteristicile interioare ale fortului

Fortul Rosu are un interior impresionant. Pe lângă câteva construcții religioase, acesta include și unele spații cu tematici specifice marilor împărați mughali, precum domuri și camere. Printre acestea se numără Sala de Aur, Camera Regală, Camera de Aur, Camera de Aur și Camera de Aur. Acestea sunt adevărate opere de artă, împodobite cu pereți aurii și plafoane înalte, presărate cu motivul florar popular „chahar bagh”. Acestea sunt completate de garnituri uimitoare, sculpturi și sculpturi de minuni și un pat mare și somptuos.

În plus, interiorul fortului include și spații mari, precum Sala de Ceremonii și Sala Mamelor, precum și templul lui Shiva, numit Jainiwala Mahal, construit în cinstea fiului decedat al împăratului. Toate aceste elemente sunt prototypele arhitecturii Mughal și trezește în sufletele vizitatorilor o mare admirație și fascinație.

Constructiile defensive ale fortului

În timpul vieții lui Jahan, Fortul Rosu a fost un bastion important, cu numeroase constructii defensive. Pentru a se apăra de invadatori, fortele lui Jahan au construit cinci turnuri de vedere, grădini uriașe, fântâni și pereți de ziduri groase. Aceste ziduri au puteri defensive foarte puternice și astăzi sunt folosite ca un simbol al protecției și al securității.

Fortul Rosu a fost, de asemenea, cel mai important teatru de artă, muzică, literatură și poezie al vremii și găzduia evenimente importante. Shah Jahan a invitat atât localnicii, cât și vizitatorii străini la aceste evenimente, oferindu-le oamenilor oameni de toate clasele sociale.

Concluzie

Fortul Rosu a fost construit de împaratul Shah Jahan pentru a marca înființarea noului capiale imperiale, Akbarabad. Acesta a fost unul dintre primele sale proiecte de construcții și, chiar și astăzi, continuă să fie unul dintre cele mai mari și mai impresionante obiective turistice din India. Acesta are un interior frumos, bine amenajat și etichetat, inclusiv Sala de Aur și Camera Regală, plină de artă, muzică, literatură și poezie. De asemenea, a fost construit cu un sistem defensiv puternic, care să mențină forța lui Jahan în fața invadatorilor. Fortul Rosu ramâne un simbol al măreției împăratului și un exemplu desăvârșit al arhitecturii Mughal.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund

Mafia Siciliana: Introducere

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Istoria Marrakech-ului – orasul imblânzitorilor de serpi

Orasele subpamantene ale faraonilor

Acropola din Atena – Faimoasa Construcţie Antică din Grecia

Minunatul Oras Genova. O istorie de neuitat.

Bodrum, orasul lui Mausol

Jules Chéret – Afisul si Pisica Neagra

Panteon Crestin. Cum Sfântul Apostol Pavel a schimbat istoria creștinismului

Din fericire Sfarsitul lumii n-a mai venit.

Exista tuneluri secrete ascunse sub piramidele egiptene?