Înotul în apă rece ca gheața face minuni pentru corpul tău. Iată beneficiile!

Înotul în apă rece ca gheața face minuni pentru corpul tău. Iată beneficiile!

După o analiză detaliată a 104 studii, oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Norvegia de Nord au descoperit că scăldatul în apă rece ca gheața și terapiile care îl însoțesc pot îmbunătăți semnificativ sănătatea bărbaților.
Studiul, publicat în International Journal of Circumpolar Health, rezumă rezultatele cercetărilor lor și arată că scăldatul în apă rece ca gheața este mai puțin benefic pentru femeile cu condiții metabolice și de termoreglare diferite decât pentru bărbați.

Oferta Emag

Cu toate acestea, bărbații care petrec mai mult timp în apă rece ca gheața pot reduce grăsimea corporală „rea” și pot crește grăsimea corporală „bună”. Aceasta din urmă joacă un rol deosebit de important în arderea caloriilor și în prevenirea obezității și a bolilor cardiovasculare.
Cercetătorii au arătat că majoritatea bărbaților care înoată în mod regulat în apă rece înregistrează îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește sănătatea lor cardiovasculară generală, în principal pentru că imersiunea în apă rece produce un „efect de șoc” asupra organismului, punând presiune asupra sistemului cardiovascular și crescând ritmul cardiac, ceea ce reprezintă scopul exercițiilor fizice de intensitate ridicată, informează WebMD. Băile cu gheață și alte hidroterapii pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și la tratarea inflamațiilor autoimune, ca să nu mai vorbim de accelerarea recuperării după accidentări sportive.

Statul în apă rece sau în aer rece pentru perioade lungi de timp crește producția uneia dintre „grăsimile corporale bune” menționate mai sus, „grăsimea corporală brună”, adiponectina. Adiponectina este o proteină care poate proteja împotriva rezistenței la insulină și a altor tipuri de diabet. James Mercer, care a condus cercetarea, a declarat: persoanele care înoată în mod regulat în apă rece raportează, în general, un sentiment de plăcere. În căldura sufocantă a verii, poate fi oricum antrenant, așa că nu ezitați să faceți o baie în apă rece!

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

După autoritățile locale, în curând și populația se va putea înscrie în programul Rabla Local

Biluțe cu nuci – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

eMAG îţi aduce Toys Shop, un univers de jucării pentru toate vârstele şi gusturile