Înotul în apă rece ca gheața face minuni pentru corpul tău. Iată beneficiile!

Înotul în apă rece ca gheața face minuni pentru corpul tău. Iată beneficiile!

După o analiză detaliată a 104 studii, oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Norvegia de Nord au descoperit că scăldatul în apă rece ca gheața și terapiile care îl însoțesc pot îmbunătăți semnificativ sănătatea bărbaților.
Studiul, publicat în International Journal of Circumpolar Health, rezumă rezultatele cercetărilor lor și arată că scăldatul în apă rece ca gheața este mai puțin benefic pentru femeile cu condiții metabolice și de termoreglare diferite decât pentru bărbați.

Cu toate acestea, bărbații care petrec mai mult timp în apă rece ca gheața pot reduce grăsimea corporală „rea” și pot crește grăsimea corporală „bună”. Aceasta din urmă joacă un rol deosebit de important în arderea caloriilor și în prevenirea obezității și a bolilor cardiovasculare.
Cercetătorii au arătat că majoritatea bărbaților care înoată în mod regulat în apă rece înregistrează îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește sănătatea lor cardiovasculară generală, în principal pentru că imersiunea în apă rece produce un „efect de șoc” asupra organismului, punând presiune asupra sistemului cardiovascular și crescând ritmul cardiac, ceea ce reprezintă scopul exercițiilor fizice de intensitate ridicată, informează WebMD. Băile cu gheață și alte hidroterapii pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și la tratarea inflamațiilor autoimune, ca să nu mai vorbim de accelerarea recuperării după accidentări sportive.

Statul în apă rece sau în aer rece pentru perioade lungi de timp crește producția uneia dintre „grăsimile corporale bune” menționate mai sus, „grăsimea corporală brună”, adiponectina. Adiponectina este o proteină care poate proteja împotriva rezistenței la insulină și a altor tipuri de diabet. James Mercer, care a condus cercetarea, a declarat: persoanele care înoată în mod regulat în apă rece raportează, în general, un sentiment de plăcere. În căldura sufocantă a verii, poate fi oricum antrenant, așa că nu ezitați să faceți o baie în apă rece!

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viol virtual în Metaverse: o fată de 16 ani, atacată sexual de mai mulți bărbați.

Lovitură brutală a lui Putin asupra sediului serviciilor secrete militare Ucrainene

Cazul Buzaului 1992 – Prezentat la Conferința OZN de Marcel Smoleanu și de Doru Dragoi

Copilot, chatbotul Microsoft care nu are milă: cum i-a spus unui utilizator că nu e om și că ar trebui să moară

Până acum, ar putea fi 1800 de victime ale cutremurelor din Turcia, am adunat ceea ce se poate şti despre catastrofă

Dezastru natural care bate ;la ușă: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

Xiaomi anunță HyperOS

Cum să trăiești ca un rege în mall fără să plătești chirie? Caz Real!

Încă un cutremur în Turcia, pagube de sute de miliarde de dolari

Fast & Furious 9, amendă uriașă după ce un cascador a fost aproape să-și dea duhul.

Starlink oferă internet gratuit într-o singură țară timp de 3 ani

Samsung Galaxy A55 – Un dispozitiv surprinzător de ușor de reparat