Începe curățenia în spațiu

Începe curățenia în spațiu – primii doi sateliți vor fi eliminați din orbită

Compania japoneză Astroscale a anunțat că serviciul său Active Debris Removal (ADR) va neutraliza doi sateliți învechiți aflați pe orbită până în 2026, în cadrul a ceea ce este cunoscut sub numele de COSMIC (Cleaning Outer Space Mission through Innovative Capture), numele vehiculului. Robotul spațial de colectare a deșeurilor al companiei japoneze face parte din primul program național de eliminare a deșeurilor spațiale din Marea Britanie, relatează The Engineer.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Astroscale colaborează în prezent cu parteneri selectați din industrie pentru a proiecta un vehicul spațial care va folosi un braț robotic pentru a captura în siguranță sateliții defectați de pe orbita joasă a Pământului (LEO). Odată capturate, COSMIC va prelua structurile de pe orbită și le va coborî pe o orbită mai joasă, inofensivă, unde vor intra în cele din urmă în atmosfera terestră și vor arde.

„Îndepărtarea activă a deșeurilor înseamnă că încercăm să capturăm un obiect din spațiu care nu a fost proiectat inițial pentru a fi capturat”, a declarat Sarah Cawley, managerul principal de proiect al Astroscale COSMIC. „În LEO, obiectele se deplasează cu 17.000 de mile (27.360 de kilometri) pe oră. Provocarea noastră este de a proiecta o navă spațială care să se poată apropia de satelit, apoi să îi analizeze comportamentul și orbita, iar apoi să îl manevreze astfel încât să poată fi capturat în siguranță.”

Incepe curatenia in spatiu

Misiunea COSMIC este dezvoltată în colaborare cu zece companii partenere cu sediul în Anglia, Scoția și Irlanda de Nord, precum și cu alți parteneri din domeniul consultanței și din industrie. Echipa lor combină expertiza în domeniul ingineriei sistemelor, managementului, navigației, operațiunilor de misiune și segmentului terestru.

Astroscale dispune deja de un vehicul cu aproape aceleași capacități, ADRAS-J, care va fi desfășurat în LEO și este programat să se întâlnească cu o rachetă de trei tone pentru a o investiga, de exemplu prin orbitare, imagistică și furnizarea de date de observare pentru faza a II-a a proiectului, care vizează capturarea și devierea unui obiect de mari dimensiuni. Acest lucru este așteptat să se întâmple în anul fiscal japonez 2025 sau la scurt timp după aceea. Rezultatele acestei misiuni vor fi utilizate în cadrul misiunii COSMIC îmbunătățite, pe care Marea Britanie intenționează, de asemenea, să o lanseze în 2025, ca prima misiune activă de îndepărtare a deșeurilor spațiale.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ChatGPT poate naviga acum pe internet ca și Google Bard

Google Pixel Fold: S-au scurs specificațiile complete ale telefonului pliabil.

Noi căști cu anulare a zgomotului anunțate de HMD: Nokia Clarity Earbuds 2+