Elemente constitutive ale vieții descoperite în spațiu.

Elemente constitutive ale vieții descoperite în spațiu.

Un studiu recent sugerează că elementele constitutive ale vieții au fost detectate într-un nor de formare a stelelor, informează Space.com.

Moleculele implicate, numite molecule prebiotice, sunt esențiale pentru crearea aminoacizilor care stau la baza materialului genetic.

Cercetătorii cred că acești acizi au fost esențiali pentru formarea primelor microorganisme de pe Pământ.

Experții au detectat compușii într-un cluster numit IC348 din norul molecular Perseus. IC348 este foarte tânăr din punct de vedere astronomic, având o vechime de aproximativ 2-3 milioane de ani.

Potrivit lui Susan Iglesias-Groth, de la Institutul de Astrofizică din Insulele Canare și membră a echipei, materialele sunt molecule complexe de carbon pur, care se regăsesc adesea ca elemente de bază pentru moleculele cheie ale vieții. Cercetătoarea și colegii săi au analizat datele obținute de la Telescopul spațial Spitzer al NASA, care acum este în retragere, și de la Telescopul spațial James Webb.

Norul molecular Perseus are un diametru de aproximativ 500 de ani lumină. Obiectul se află la o distanță de 1.000 de ani lumină, ceea ce îl face una dintre cele mai apropiate regiuni active de formare a stelelor.

Rezultatele recente sugerează că materialele necesare pentru a produce molecule organice complexe se pot acumula pe planete într-un stadiu incipient, aceste corpuri în formare fiind localizate în discurile protoplanetare din jurul stelelor tinere. „IC 348 pare a fi foarte bogat și divers în ceea ce privește conținutul său molecular”, a subliniat Iglesias-Groth.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tort Dobos – Rețetă delicioasă pentru un desert savuros

Copiilor care își folosesc mult telefonul mobil li se schimbă creierul – Și asta schimbă semnificativ lumea

S-a stabilit un record: Nu a fost niciodată atât de cald ca săptămâna trecută

Misterul firului de păianjen

O planetă mai mare ca Pământul, dar poate locuibilă, găsită la o aruncătură de băț

Tort delicios cu migdale și frișcă – rețeta pas cu pas

Explorând Fenomenele Stranii din Zona Pupezeni

Blestemul corbului. Moartea lui Brandon Lee

Mucegai in pamant de flori. 3 solutii sa scapati de el

Supraviețuitor miraculos: a fost împușcat în ochi și în creier cu un cui

Lista de cumpărături pentru nou-născut 

Cum să alegi cadoul perfect de Crăciun pentru cei dragi: 10 sfaturi practice și creative