Un studiu recent sugerează că elementele constitutive ale vieții au fost detectate într-un nor de formare a stelelor, informează Space.com.
Moleculele implicate, numite molecule prebiotice, sunt esențiale pentru crearea aminoacizilor care stau la baza materialului genetic.
Cercetătorii cred că acești acizi au fost esențiali pentru formarea primelor microorganisme de pe Pământ.
Experții au detectat compușii într-un cluster numit IC348 din norul molecular Perseus. IC348 este foarte tânăr din punct de vedere astronomic, având o vechime de aproximativ 2-3 milioane de ani.
Potrivit lui Susan Iglesias-Groth, de la Institutul de Astrofizică din Insulele Canare și membră a echipei, materialele sunt molecule complexe de carbon pur, care se regăsesc adesea ca elemente de bază pentru moleculele cheie ale vieții. Cercetătoarea și colegii săi au analizat datele obținute de la Telescopul spațial Spitzer al NASA, care acum este în retragere, și de la Telescopul spațial James Webb.
Norul molecular Perseus are un diametru de aproximativ 500 de ani lumină. Obiectul se află la o distanță de 1.000 de ani lumină, ceea ce îl face una dintre cele mai apropiate regiuni active de formare a stelelor.
Rezultatele recente sugerează că materialele necesare pentru a produce molecule organice complexe se pot acumula pe planete într-un stadiu incipient, aceste corpuri în formare fiind localizate în discurile protoplanetare din jurul stelelor tinere. „IC 348 pare a fi foarte bogat și divers în ceea ce privește conținutul său molecular”, a subliniat Iglesias-Groth.
Urmărește-ne și pe Google News