Capra traditie de anul nou

Anul Nou. Tradiții și obiceiuri românești

În preajma sărbătorii de Anul Nou, românii se bucură, împreună cu familiile și prietenii, de o frumoasă și veche tradiție- sărbătorirea evenimentului mondial prin diverse activități. Anul Nou aduce cu sine bucurie, speranță și optimism, aspirând la un timp mai bun pentru cei apropiați și mai îndepărtate. Deși, în lumea modernă, Anul Nou este cunoscut mai ales prin petrecerile extravagante și aspectul comercial, românii au reținut în bună măsură tradițiile și obiceiurile vechi.

Obiceiuri și Tradiții vechi

Luați în considerare vestigiile culturii tradiționale și spirituale, mulți români țin încă obiceiuri și tradiții vechi. Obiceiurile se bazează în mare parte pe superstițiile vechi, folosite în încercarea de a previziona ce ne rezervă anul urmator și de a ura ceva bun. Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri romașcane este datul Banilor de Anul Nou. Copiii dau bani unul altuia și își schimbă buchetele de flori, schimbându-și anii de sărbătoare într-un mod distractiv.

În seara Anului Nou, multe familii țin o masă plină cu alimente tradiționale și se roagă pentru un an nou plin de lumină și bucurii. Tangra, un rit vechi din sudul Bulgariei, este un alt obicei practicat de români pentru a sărbători Anul Nou.

Sarbatorirea Comerciala a Anului Nou

În timp ce vechile obiceiuri și tradiții romanesti sunt încă ținute, aceștia sunt în mare parte îmbinati cu aspectul modern al Anului Nou. Petreceri, muzică și dansuri pline de viață rămân unul dintre cele mai populare moduri în care oamenii își sarbatoreseste Anul Nou. Anual, în cele mai importante orașe și localități ale României, evenimentele de Anul Nou atrag un număr impresionant de participant.

Atmosfera lor este copleșitoare, iar karaoke-ul și dansul sunt necesare în acest caz. Anul Nou pentru români, este și despre schimbarea anilor și cei care bat clopote, cum ar fi cele de aur. În acest moment, familiile se reunesc în jurul mesei, pentru a savura mâncarea și pentru a bea vin, clocind noul an în stil rusesc.

Concluzie

Anul Nou este o ocazie specială pentru români. Deși tradițiile vechi sunt adesea păstrate, românii au ajuns și la o sărbătoare modernizată, renunțând la ritualurile și obiceiurile tradiționale în favoarea unei petreceri extravagante în cinstea noii vremuri. Fie că au loc obiceiuri vechi sau petreceri exagerate, aspectul principal al Anului Nou rămâne același- speranța inițierii unui an nou plin de bucurie și prosperitate. Majoretele, reveillonurile și superbele reflectări ale Anului Nou sunt toate alesele simboluri ale noului început, la care românii sunt foarte încântați să ia parte.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tartă cu prune: rețetă delicioasă și ușor de făcut

Uite cum arată GTA VI față de GTA V în trailerul refăcut.

Cum va Evolua Omenirea Peste 200.000 de Ani?

Budinca de cartofi cu carne – o reteta delicioasa si usor de preparat

Reteta la Supa Tarator.

Apple contestă legea UE care îi limitează puterea asupra magazinelor de aplicații

Erau extratereștri asemănători unei mumii de pe altă planetă.

Exoplaneta HD189733b, descoperită în anul 2005

PAMFIL SEICARU, pamfletarul

15 Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni: Cum să-i surprinzi pe cei dragi

Acest site îți spune care a fost cel mai mare hit în ziua în care te-ai născut

Beneficiile şi riscurile recongelării alimentelor