Cum să utilizezi Google Family Link. Ghid complet pentru controlul parental 

Cum să utilizezi Google Family Link. Ghid complet pentru controlul parental 

Google Family Link este o aplicație destinată să ajute părinții să își supervizeze copiii în utilizarea dispozitivelor Android și a serviciilor Google. În acest articol, vom discuta cum să folosești Google Family Link și ce beneficii aduce pentru părinti și copii deopotrivă.

Crearea unui cont Google Family Link

creare cont google family
Cum să utilizezi Google Family Link. Ghid complet pentru controlul parental  4

Pentru a începe, va trebui să creezi un cont Google Family Link. Procesul este simplu și constă în următorii pași:

banner
  1. Descarcă și instalează aplicația Google Family Link pentru părinți pe telefonul sau tableta ta Android.
  2. Deschide aplicația și urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a crea un cont Google Family Link.
  3. După ce ai creat contul, vei avea posibilitatea de a adăuga copiii tăi și de a le crea conturi Google corespunzătoare vârstei lor.

Gestionarea aplicațiilor și a conținutului

După crearea contului Google Family Link, vei putea să urmărești și să gestionezi aplicațiile și conținutul pe care copiii tăi le folosesc și le vizionează.

Supervizarea aplicațiilor

Cu Google Family Link, poți verifica și aproba sau respinge noi aplicații pe care copilul tău dorește să le instaleze din Google Play Store. În plus, poți să stabilești restricții de vârstă pentru conținutul disponibil în Play Store, astfel încât copilul tău să aibă acces doar la aplicațiile potrivite vârstei sale.

Controlul conținutului pe YouTube Kids

Dacă copilul tău utilizează YouTube Kids, poți să gestionezi setările de conținut și să filtrezi videoclipurile în funcție de vârsta copilului sau de tematică. Poți, de asemenea, să limitezi accesul la funcția de căutare a videoclipurilor în aplicația YouTube Kids.

Setarea de limite de timp și restricționarea accesului la dispozitiv

Google Family Link îți permite să stabilești limite de timp și restricții pentru utilizarea dispozitivului de către copilul tău. Această funcție te ajută să te asiguri că dispozitivul nu este folosit în exces sau în timpul orelor de noapte.

Stabilirea limitelor de timp pe dispozitiv

Pentru a stabili limite de timp, urmează acești pași:

  1. Deschide aplicația Google Family Link pentru părinți pe dispozitivul tău.
  2. Selectează copilul pentru care dorești să stabilești limitele de timp.
  3. Selectează opțiunea „Limite de timp” și stabilește timpul dorit pentru fiecare zi a săptămânii.

Revocarea accesului la dispozitiv

Dacă dorești să restricționezi temporar accesul copilului tău la dispozitiv, poți să folosești funcția „Blochează acum” din aplicația Google Family Link pentru părinți. Dispozitivul copilului va fi accesibil din nou imediat ce vei debloca acest acces din aplicația Family Link.

Monitorizarea activității și a locației

Față de gestionarea aplicațiilor și a conținutului, Google Family Link îți oferă posibilitatea de a monitoriza activitățile copilului tău pe dispozitiv, precum și locația acestuia.

Monitorizarea raporturilor de activitate

Aplicația Google Family Link oferă rapoarte de activitate săptămânale și lunare despre aplicațiile pe care copilul tău le-a utilizat, precum și timpul petrecut în fiecare dintre acestea. Aceste informații te pot ajuta să fii la curent cu interesele copilului tău și să-i oferi sprijin corespunzător.

Locația dispozitivului copilului

Cu Google Family Link, poți verifica în timp real locația copilului tău pe harta din aplicația Google Family Link pentru părinți. De asemenea, această funcție este utilă pentru a găsi un telefon sau o tabletă pierdută.

Concluzie

Google Family Link este o unealtă extrem de utilă pentru părinții care doresc să își supravegheze și să își protejeze copiii în mediul online. Cu funcțiile de monitorizare a aplicațiilor și a conținutului, limitarea timpului petrecut pe dispozitiv și stabilirea de restricții, precum și accesul la locație și rapoarte de activitate, părinții pot avea controlul asupra utilizării dispozitivelor de către copii, asigurând, în același timp, siguranța și responsabilitatea în cadrul lumii digitale.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum poti face o poza sa fie pictograma. Ghid Complet.

Top 4 cele mai bune browsere private pentru 2023

Cum să utilizați Gmail în mod eficient: Ghidul practic pentru 2023