Cum să cureți o mașină de spălat

Cum să cureți o mașină de spălat în 30 de minute sau mai puțin

Să știi cum să cureți o mașină de spălat este unul dintre acele trucuri de curățenie pe care s-ar putea să nu le iei în considerare până când din camera de spălat nu iese un miros acru. O mașină de spălat poate fi un focar de germeni, chiar și atunci când treaba ei este să facă contrariul. Gândiți-vă la asta: Mașina dvs. de spălat muncește din greu pentru a vă menține gospodăria în ordine. Articolele de zi cu zi – de la hainele de antrenament transpirate la cearceafurile de pat și prosoapele aparent nesfârșite – pot duce la o mașină de spălat mai puțin curată dacă nu o întrețineți.

„Oamenii încă nu știu că mașinile de spălat trebuie să fie curățate în mod regulat”, spune Dan, un angajat la un service de masini de spalat. „Ei asociază „mașină pentru curățare” cu „curățare automată”, iar acesta nu este cazul.” Este important să curățați o mașină de spălat în mod regulat, deoarece acestea pot deveni un teren propice pentru creșterea bacteriilor. „Orice, de la reziduuri de săpun, detergent, balsam de rufe și fibre, plus apa dură, poate înfundă scurgerea”, adaugă el. Mai mult, dacă nu știți cum să curățați o mașină de spălat, mucegaiul se poate acumula în timp, ceea ce nu este doar dezgustător, ci poate face ca și cada de spălat să miroasă. Dan recomandă curățarea regulată a mașinii de spălat și o curățare în profunzime la fiecare trei-patru luni.

Dan împărtășește secretele de curățare de top pentru cum să cureți în profunzime atât mașinile de spălat cu încărcare frontală, cât și cele cu încărcare superioară, folosind o soluție de curățare DIY din oțet alb și bicarbonat de sodiu. Cea mai bună parte: Ștergerea reziduurilor murdare nu vă va lua mai mult de 30 de minute. Adăugați aceste metode de curățare pe lista de lucruri de făcut o dată la patru luni, iar mașina dvs. de spălat va rămâne la performanțe maxime ciclu după ciclu. În plus, dacă știi cum să cureți o gură de aerisire a uscătorului, atunci ziua de spălare a rufelor ar putea fi chiar ceva pe care abia aștepți să o faci.

Este mai bun înălbitorul sau oțetul pentru a curăța o mașină de spălat?


Înălbitorul cu clor și oțetul alb sunt ingrediente de curățare comune, dovedite a face față mucegaiului și murdăriei de zi cu zi. Oțetul alb este foarte acid, așa că este o modalitate excelentă de a ucide acumulările vâscoase nedorite care tind să se dezvolte într-un mediu umed. Înălbitorul, pe de altă parte, este un agent de oxidare (de aceea vă face prosoapele strălucitoare și albe). Când vine vorba de curățarea unei mașini de spălat, soluția de curățare depinde de problema în cauză. „Dacă aveți mucegai, atât oțetul, cât și înălbitorul sunt eficiente, dar înălbitorul este mai eficient”, spune Dan. „Pentru îndepărtarea mirosurilor, aș spune oțet.”

curatarea masinii de spalata cu otet

Totuși, unii oameni preferă oțetul alb, deoarece nu este la fel de dur ca înălbitorul. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, mașina dumneavoastră de spălat a fost complet neglijată și este acum un teren fertil pentru bacterii și germeni, iar dumneavoastră doriți un detergent puternic. În acest caz, puteți seta mașina de spălat la un ciclu normal de spălare cu apă caldă și adăugați un sfert de cană de înălbitor. Dacă optați pentru înălbitor, verificați manualul mașinii de spălat pentru a vă asigura că acesta este compatibil.

Care este cel mai bun mod de a curăța interiorul unei mașini de spălat?


Pentru a începe, veți avea nevoie de câteva obiecte de uz casnic obișnuite: o sticlă cu pulverizator, oțet alb distilat, bicarbonat de sodiu, o cârpă de curățare din microfibră și o periuță de dinți veche. Veți avea aceeași listă de consumabile de curățare pentru o mașină de spălat cu încărcare frontală și una cu încărcare superioară, metoda este puțin diferită.

De asemenea, oamenii au tendința de a uita să igienizeze scurgerea atât a unei mașini cu încărcare superioară, cât și a celei cu încărcare frontală. Pentru a curăța scurgerea, asigurați-vă mai întâi că mașina de spălat este oprită. Apoi, deconectați cu grijă scurgerea de la țeavă sau poate că scurgerea mașinii dvs. de spălat este atașată la chiuveta din spălătorie. Oricum ar fi, odată ce scurgerea este deconectată, puneți-o într-o cadă sau într-un lighean gol și lăsați excesul de apă să se scurgă. Verificați dacă nu cumva este vreun reziduu blocat în interior. S-ar putea să trebuiască să folosiți un șarpe de scurgere pentru a-l îndepărta. Apoi, înmuiați scurgerea în oțet pentru a îndepărta mucegaiul din jurul orificiului de scurgere. Pentru murdăria încăpățânată, folosiți o periuță de dinți veche cu puțin bicarbonat de sodiu. Ștergeți reziduurile cu o cârpă umedă.

curatarea teava de scurgere a masinii de spalat

Verificați dacă mașina dumneavoastră de spălat are un filtru, mai ales dacă aveți un model mai vechi. Dacă nu îl vedeți imediat, consultați manualul de utilizare, deoarece filtrele mașinilor de spălat se pot afla în mai multe locuri, cum ar fi capătul unui furtun de scurgere, de-a lungul marginii tamburului, sub capacul agitatorului sau chiar în exteriorul mașinii de spălat, în interiorul unei trape mici. Filtrul poate arăta ca o plasă sau ceva cu găuri mici pentru a prinde scamele.

Cum se curăță o mașină de spălat cu încărcare frontală.


Pentru o reîmprospătare super rapidă a mașinii de spălat, care vă va lua mai puțin de 30 de minute, adăugați oțet alb într-o sticlă cu pulverizator și stropiți interiorul tamburului. Ștergeți tot în jurul tamburului mașinii de spălat cu o cârpă din microfibră, fără a lăsa nicio suprafață neatinsă. În continuare, ștergeți garniturile de cauciuc – cunoscute și sub numele de garniturile din jurul ușii. Pe măsură ce ștergeți în jurul lor, veți găsi probabil murdărie, mucegai, scame și chiar păr.

curatarea tamburului si a cauciucului

Pentru o curățare regulată a unui încărcător frontal, îl puteți curăța cu o cârpă albă din microfibră și înălbitor amestecat cu detergent de vase, în special în jurul garniturii de cauciuc. „Setați mașina de spălat la cea mai mare temperatură de apă și rulați un ciclu complet cu o cană de oțet alb și aproximativ cinci picături de ulei esențial de lavandă”, sugerează Dan. Când vine vorba de curățarea în profunzime trimestrială a unei mașini de spălat cu încărcare frontală, urmați același proces, dar de data aceasta, în loc de oțet și ulei esențial, folosiți două cești de sodă de spălat și două cești de borax. Lăsați să stea timp de o oră și apoi rulați un ciclu complet. „În timpul acelei ore, sifonul de spălare și boraxul vor înmuia mineralele și reziduurile suficient pentru a curăța în profunzime scurgerea și tamburul mașinii de spălat”, spune Dan.

Cum se curăță o mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară.


Setați mașina de spălat la cea mai mare și cea mai fierbinte setare a apei. Adăugați patru căni de oțet alb și porniți un ciclu. Odată ce mașina de spălat este plină și abia pornită, puneți-o pe pauză și lăsați apa și oțetul alb să absoarbă tamburul timp de o oră. Când primul ciclu de clătire s-a încheiat, turnați o cană de bicarbonat de sodiu și porniți din nou încărcătorul superior pentru încă un ciclu puternic cu tempertura apei setate la maxim posibil. Iar când s-a terminat, lăsați capacul deschis pentru a-l lăsa să se usuce la aer.

Ce ar trebui să pun în mașina mea de spălat pentru a o curăța?


După ce ați terminat de șters interiorul încărcătorului frontal, ar trebui să treceți prin el oțet alb distilat. Măsurați două cești de oțet alb distilat și turnați-le direct în dozatorul de detergent lichid al mașinii dvs. de spălat. Setați mașina dvs. cu încărcare frontală pe cel mai lung ciclu, cu cea mai fierbinte apă. Când ciclul s-a terminat, presărați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu direct în tamburul mașinii de spălat și puneți-o în funcțiune pe aceleași setări (cea mai mare și cea mai fierbinte). Pentru o mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară, un ciclu cu setări la cald cu oțet alb va fi de ajuns.

Pentru a preveni acumularea de săpun, lui Dan îi place să folosească produse ecologice precum oțetul alb în loc de balsam de rufe. „Oțetul nu va lăsa reziduuri de săpun sau grăsime pe tambur sau pe scurgere”, spune el.

Cum se curăță o mașină de spălat care miroase urât?


Cel mai rapid mod de a scăpa de mirosul unei mașini de spălat este să vă ocupați de suprafețele și de orice zone în care apa se poate aduna, creând un mediu ospitalier pentru mucegai, mucegai și bacterii. Pulverizați oțet alb pe o cârpă umedă și treceți-o de-a lungul părții superioare și inferioare a capacului mașinii de spălat cu încărcare prin partea superioară, pe părțile laterale și pe partea din față a mașinii de spălat până când ați atins fiecare centimetru pătrat al aparatului. Apoi, folosiți o periuță de dinți veche pentru a intra în colțurile murdare ale dozatoarelor de detergent și de balsam de rufe ale mașinii dvs.

Pentru a scăpa de mirosurile de la o mașină cu încărcare frontală, folosiți apă cu săpun sau un detergent universal pentru a curăța bine reziduurile de pe garnitura de cauciuc din jurul ușii. După aceea, pulverizați oțet alb pe o cârpă din microfibră și curățați exteriorul și interiorul ușii până când aceasta va străluci. Asigurați-vă că ați curățat întreaga parte frontală a mașinii, inclusiv butoanele și panoul de control, unde apa dură poate fi vizibilă. Lăsați întotdeauna capacul deschis pentru a permite mașinii să se usuce la aer. Este o bună practică să aveți o cârpă din microfibră în apropiere și să ștergeți zona ușii după fiecare încărcare.

Dacă aveți o mașină de spălat deosebit de urât mirositoare, chiar dacă faceți o curățare în profunzime de mai multe ori pe an, faceți o curățare lunară cu tablete de curatare masina de spalat. Acestea sunt tablete cu dizolvare lentă, alcătuită din înălbitor pe bază de oxigen și carbonat de sodiu(de obicei). Pentru a o folosi, selectați ciclul de curățare a cuvei – sau un ciclu normal dacă mașina dvs. de spălat nu are un ciclu de curățare încorporat – și introduceți o tabletă fără haine. Pe măsură ce ciclul rulează, tabelta face spumă și intră în toate colțurile, crăpăturile și fisurile înainte de a se clăti.

Pentru întreținerea generală a mașinii de spălat, să știți că nu este nevoie să adăugați mai mult detergent dacă rufele sunt deosebit de murdare. Adăugarea de detergent suplimentar face mai mult rău decât bine, deoarece poate lăsa de fapt reziduuri de săpun pe haine și poate cauza uzura inutilă a mașinii de spălat. Consultați manualul de instrucțiuni al mașinii dvs. de spălat pentru a afla cât detergent de rufe trebuie să folosiți. În zilele noastre, detergenții lichizi concentrați necesită o fracțiune din ceea ce obișnuiți să puneți în dozatorul de detergent. Pentru ca hainele și prosoapele murdare să fie foarte curate, folosiți ciclul de igienizare în loc să adăugați detergent suplimentar. Ciclul de dezinfectare spală hainele în cea mai fierbinte apă, într-un ciclu prelungit care este conceput pentru a distruge bacteriile.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Poţi Să Câștigi Bani Pe YouTube. Iată pașii de urmărit.

Cum să „ucizi” inteligență artificială cu o simplă imagine

Cum poti face o poza sa fie pictograma. Ghid Complet.

Ghid instalare sistem de operare HyperOS pe telefonul tău.

Pe ce bază și cu ce mărime ar trebui să cumpăr o bicicletă pentru copil?

Calibrarea Google Maps: Pașii Magici pentru o Precizie Impecabilă!

Baie curată în 3 minute și jumătate! Este Posibil? Află raspunsul.

Cum să comanzi produse de la Amazon.de cu ușurință și rapiditate, beneficiind de livrare GRATUITĂ în România

Cum se curăță argintul înnegrit – Sfaturi și metode eficiente

Ce este AnyDesk și cum se folosește?

Cum să comandați de pe Shein în România: Ghid complet

Trucul genial care îți face reclamele de pe YouTube să dispară într-o secundă