Cum să alegi un laptop potrivit pentru nevoile tale!

Ghid achiziție:Cum să alegi un laptop potrivit pentru nevoile tale!

Când vrei să-ți cumperi un laptop, nu este deloc ușor, pentru că trebuie să iei în considerare mai mulți factori. Pentru tine, raportul calitate-preț poate fi, desigur, cel mai important factor, dar experiența îți pot spune că, dacă vrei să-ți folosești dispozitivul timp de mulți ani, merită să alegi calitatea în locul prețului. Slashgear a analizat la ce alte aspecte trebuie să fii atent.

Oferta de laptopuri

Procesor si placa video

Primul pas este să-ți stabilești scopul pentru care vrei să folosești laptopul. Dacă îți plac jocurile sau editarea video, nu te mulțumi cu modelele de bază, ci verifică specificațiile, mai ales placa video (GPU), procesorul (CPU) și ecranul.

Majoritatea laptopurilor cu un GPU dedicat și performant au și un procesor adecvat, dar este important să alegi și un ecran cu o rată de reîmprospătare mare.

Memorie si stocare

De asemenea, trebuie să ții cont de cantitatea de memorie RAM și de spațiul de stocare disponibil. Pentru sarcinile obișnuite, 8 GB de RAM sunt suficienți, dar pentru mai multă siguranță poți opta pentru 12-16 GB. La fel, spațiul de stocare cât mai mare este de preferat, dar asigură-te că ai un SSD, nu un HDD.

La fel ca la telefoanele mobile, trebuie să te decizi ce sistem de operare îți convine mai bine pentru laptopuri și PC-uri. Dacă ai un iPhone, ai putea prefera ecosistemul Apple, iar dacă ai Android, ai putea prefera Windows. Totuși, există și posibilitatea de a folosi ambele sisteme, fără prea multe complicații.

Un laptop de calitate îți poate servi timp de 5-7 ani.

În această perioadă, trebuie să eviți deteriorarea fizică a dispozitivului, dar și uzura naturală a componentelor. Primul element care se degradează este bateria, care afectează autonomia laptopului. Un aspect important este dacă bateria poate fi schimbată ușor – în acest sens, producătorii de Windows au un avantaj, deoarece nu folosesc hardware propriu, ca Mac-urile.

În final, trebuie să te gândești și la valoarea pe care o va avea laptopul pe piața second-hand, dacă vrei să-l vinzi după câțiva ani. MacBook-urile se vând mai bine în acest domeniu și pot fi mai profitabile pe termen lung.

Durabilitate și preț

De asemenea, trebuie să te gândești cât timp vrei să folosești laptopul. Laptopurile și hardware-ul pentru calculatoare sunt concepute să reziste mai mult decât smartphone-urile, chiar dacă apar noi versiuni de chipset-uri și plăci grafice la fiecare 1-2 ani.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să asculți videoclipuri YouTube pe iPhone în fundal sau cu ecranul închis fără abonament Premium.

Ghid instalare sistem de operare HyperOS pe telefonul tău.

Cum să „ucizi” inteligență artificială cu o simplă imagine

Cum să comanzi produse de la Amazon.de cu ușurință și rapiditate, beneficiind de livrare GRATUITĂ în România

Top 4 cele mai bune browsere private pentru 2023

Cum să cumperi de pe Wish în România. Ghid comanda!

Nu vrei să îți vadă alții informațiile sensibile? Folosește ZeroBlur și fii liniștit

Ce este AnyDesk și cum se folosește?

BLACK FRIDAY 2023. CUM SĂ TE FEREȘTI DE ȚEPE ȘI SĂ CUMPERI CA UN BOSS. CINCI SFATURI DE AUR PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII

Cum să îți repari greșelile din Messenger cu noua funcție de editare

Cum să comandați de pe TEMU în România: Ghid complet

Cum să cureți fierul de călcat rapid si eficient. Tricks&Tips