Când Soarele se Ascunde, Internetul Încetinește: Eclipsa Solară și Impactul Global

Când Soarele se Ascunde, Internetul Încetinește: Eclipsa Solară și Impactul Global

În unele regiuni îndepărtate, traversate de umbra eclipsei solare, s-a observat o scădere semnificativă a traficului online, uneori cu peste 50% față de media normală.

Fenomenul unei eclipse totale de Soare este un spectacol rar și impresionant, atât de rar încât în țara noastră nu s-a mai petrecut un astfel de eveniment în acest secol. Este un spectacol de neuitat: pentru o perioadă, cerul pare acoperit de un văl diafan de nori, apoi, pe măsură ce Luna se interpune complet între Pământ și Soare, se produce un apus brusc, urmat la scurt timp de un răsărit la fel de rapid.

eclipsa

Acolo unde se produce o eclipsă totală, activitățile cotidiene par să se suspende. Acest lucru s-a întâmplat și în anumite state americane, unde, de exemplu, în Vermont traficul de internet a scăzut cu 60%, în Arkansas cu 54%, în Indiana cu 50% și în Maine cu 48%. Interesul a fost mare și în Mexic, unde în Durango s-a înregistrat o scădere de 57%, în Coahuila de 43% și în Mexico City de 22%.

Evenimentele de natură umană sau naturală au adesea un impact vizibil asupra fluxului de internet. Printre acestea se numără perioadele de reduceri masive de Black Friday/Cyber Week, sărbătorile Pascale, celebrarea Ramadanului, încoronarea regelui Carol al III-lea, recenta avarie a cablului submarin african care a afectat 13 țări și, desigur, această recentă eclipsă totală de Soare.

sursa

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Performanță Foto de Neegalat: Honor Magic 6 Pro Stabilește Noi Standarde!

Aceste inovații pot fi atribuite modelelor iPhone 15 Pro

Starlink și John Deere: parteneriatul care revoluționează agricultura.

Galaxy Ring sosește la sfârșitul acestui an. Cum arată și ce face!

Descoperă Seria Pura 70: O Nouă Dimensiune a Inovației HUAWEI

Facebook îți urmărește istoricul de linkuri și îți spune că e pentru binele tău

Red Magic 9 Pro și Pro+: cele mai puternice telefoane de gaming de pe piață.

Încărcarea rapidă îți face praf bateria telefonului? Află aici adevărul

Review Casti Gaming Logitech G432 7.1 Surround – Căști de gaming de calitate la un preț accesibil.

Cât costă înlocuirea ecranului și a bateriei pentru Samsung Galaxy S24 în UE

Google pregătește un nou chatbot numit Gemini care să concureze cu ChatGPT

Cu un truc simplu, au fost eliminate protecția chatboruilor(ChatGPT,Bard)