Renault Legend: Mașina electrică de oraș care costă mai puțin de 20.000 de euro

Renault Legend: Mașina electrică de oraș care costă mai puțin de 20.000 de euro

Mai sunt doar doi ani până la modelul electric accesibil al Renault: Legend este programat să sosească în 2025, cu un preț de bază de mai puțin de 20.000 de euro. De asemenea, mașina va fi construită în Europa, probabil la Novo Mesto, în Slovenia, foarte aproape de Ungaria.

Divizia electrică a Renault, Ampera, a anunțat înaintea listării la bursă, anul viitor, că va lansa șapte modele electrice până în 2031. Primele două vor fi versiunile electrice ale lui Renault 5 și Scenic în 2024, prețul de bază preconizat pentru R5 electric de segment B fiind de sub 25.000 de euro.

Ceea ce ar putea fi și mai interesant este Renault Legend, programat pentru lansare în 2025: mașina electrică dedicată mediului urban ar putea fi lansată la un preț de sub 20.000 de euro, dar anul acesta ar putea sosi și succesorul electric al lui Renault 4.

Cea de-a doua generație a lui Megane E-Tech și două modele încă complet necunoscute vor sosi mai târziu în acest deceniu. În ceea ce privește Renault Legend, în afară de preț, nu se cunosc prea multe detalii, dar producătorul susține că mașina va consuma doar zece kilowați la 100 de kilometri, ceea ce o va face nu doar ieftină, ci și sustenabilă.

Prețul de 20.000 de euro înseamnă că noul model ar putea fi lansat pe piața europeană la același nivel de preț cu cea mai ieftină mașină electrică aflată în prezent pe piață, Dacia Spring, aparținând tot grupului Renault.

Dacă Leul nu se va deprecia semnificativ până atunci, acest lucru va însemna o mașină electrică mai accesibilă pentru piața Romană, la un preț de aproximativ 99.000 Lei – întrebarea este ce fel de performanțe și autonomie va avea această mașină de oraș. Este demn de remarcat faptul că Legend va fi construit în Europa – la Novo Mesto, Slovenia, conform anunțului.

Cum va reuși Renault să realizeze acest lucru?


Obiectivul dedicat al constructorului francez de automobile Renault este de a reduce costul mașinilor electrice, de exemplu, cu o reducere de 40% de la primele mașini electrice actuale din segmentul C la viitoarea a doua generație (adică, probabil, cu a doua generație Mégane E-Tech Electric).

Acest lucru ar fi realizat prin reducerea costului bateriilor (50%), al propulsiei electrice (25%), al platformei (tot 25%) și al caroseriei (15%).

În plus, o mai mare eficiență operațională ar trebui să asigure costuri de producție și de lanț de aprovizionare cu 50 % mai mici, relatează electrive.com.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Micuța Mecena a YouTube-ului – Cum a reacționat o mamă influencer când puștoaica ei a spart porcul digital

ULTIMA ORĂ Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției. Curtea de Apel București a respins cererile de încetare a procesului, dar decizia poate fi atacată

YouTube își pedepsește utilizatorii care nu vor să vadă reclame: Ce pierzi dacă folosești adblock

Dezastru natural care bate ;la ușă: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

ASUS ROG Phone 8, sosește în curând.

Situația problemelor Tesla din Suedia se agravează, deoarece greva mecanicilor este acum susținută prin boicotarea procesului de eliberare a plăcuțelor de înmatriculare.

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?

Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Ce face Zelensky? El a convocat pe neașteptate consiliul militar ucrainean

O furtună solară uriașă lovește astăzi Pământul, trebuie să fim pregătiți. Avem sanse la Blackout?

YouTube și reclamele: o poveste de dragoste și ură. Ce vă place mai mult?

Epava submarinului dispărut Titan a fost găsită