Pe ce bază și cu ce mărime ar trebui să cumpăr o bicicletă pentru copil?

Pe ce bază și cu ce mărime ar trebui să cumpăr o bicicletă pentru copil?

Nu există părinte care să nu fie entuziasmat de momentul în care îi poate cumpăra copilului său prima bicicletă adevărată. Apoi, când vine momentul, vine și neștiința și întrebarea obișnuită: „Ce bicicletă ar trebui să cumpăr pentru copilul meu și ce mărime?”.

Atunci când alegeți o bicicletă pentru copilul dvs., siguranța este primul lucru de luat în considerare. Nu regreta că ai cheltuit bani pe o bicicletă de calitate, bicicletele inacceptabile din punct de vedere mecanic le îngreunează mersul copiilor.

Factorii care determină dimensiunea bicicletei

Bicicletele pentru copii sunt diferențiate în funcție de mărimea roților și clasificate în funcție de 3 factori: vârsta, înălțimea și lungimea interioară a piciorului.

Intervalul de vârstă nu este singurul factor care determină mărimea potrivită a bicicletei, deoarece depinde în mare măsură și de înălțimea și de sentimentul de siguranță al copilului. Lungimea interioară a piciorului (măsurată de la sol până la coapsă) este valoarea care este decisivă, deoarece reprezintă adevărata măsură a manevrabilității bicicletei.

Ce mărime de bicicletă ar trebui să cumpăr pentru copilul meu?

Pe baza recomandărilor, cea mai mică bicicletă de 12″ este potrivită pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, cu o lungime a piciorului de 35 până la 42 cm, o bicicletă de 14″ este potrivită pentru copiii cu vârste cuprinse între 2,5 și 5 ani, cu o lungime a piciorului de 85 până la 105 cm și o lungime a piciorului de 40 până la 50 cm, o bicicletă de 16″ este recomandată pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, cu o lungime a piciorului de 95 până la 120 cm și o lungime a piciorului de 45 până la 55 cm.

Bicicletele de 20″ ar trebui alese pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani, de 115 cm și 130 cm, cu o lungime a picioarelor de 55-63 cm. Bicicletele de 24″ sunt recomandate pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 125 și 150 cm, cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani, cu o lungime internă a picioarelor cuprinsă între 60 și 72 cm.

Dimensiunile de 16″ și 20″

Dimensiunea roților de 16″ este prima bicicletă cu adevărat „mare” pentru copii. Înălțimea cadrului lor este minimă, iar pedalele sunt joase, ceea ce facilitează urcarea și coborârea.

Dimensiunea de 20″ este recomandată atunci când nu mai puteți ridica șaua sau când distanța dintre ghidon și șa este prea mică, ceea ce face dificilă pedalarea. Această mărime va fi cea mai lungă pe care o poate pedala copilul, până la 7-8 ani. De aceea, este important ca el să meargă pe o bicicletă ideală pentru el din toate punctele de vedere. În cazul bicicletelor de 20″, trebuie acordată atenție utilizării în siguranță a manetei de frână și a manetei de viteză.

Nu vă bazați doar pe numere

Din păcate, recomandarea nu este valabilă pentru toată lumea, depinde de curajul, simțul de siguranță și mărimea copilului. Prin urmare, merită să vă luați copilul cu dumneavoastră și să alegeți împreună bicicleta ideala. În acest fel, putem fi siguri că alegem dimensiunea perfectă pentru el și că mersul pe bicicletă va fi o experiență bună pentru el.

Calitatea și siguranța au un preț

Cu bicicletele de calitate este mai ușor să pedalezi, mai rapid si mai sigur să mergi. Ele sunt mai durabile decât omologii lor mai ieftini. În multe cazuri, ele vor servi mai multe generații, așa că, per total, merită să investești într-o bicicletă de calitate.

Ciclismul este una dintre cele mai plăcute forme de exerciții fizice pentru copii, așa că este vital să alegeți dimensiunea ideală pentru ca aceștia să se bucure de ciclism.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Când şi cum se transplantează a plantă de apartament în mod corect

Top 4 cele mai bune browsere private pentru 2023

Digi Online se mișcă și aduce o funcție tare: Înregistrare TV

Ghid instalare sistem de operare HyperOS pe telefonul tău.

Cum să cureți o mașină de spălat în 30 de minute sau mai puțin

Cum să utilizezi Google Family Link. Ghid complet pentru controlul parental 

Cum să cureți fierul de călcat rapid si eficient. Tricks&Tips

Ghid achiziție:Cum să alegi un laptop potrivit pentru nevoile tale!

De ce bateria iPhone-ului tau se descarca atat de repede? Expertii dezvaluie cele mai bune trucuri pentru a mentine bateria iPhone-ului la capacitate maxima

Curatare panouri solare. Sfaturi de curățare și întreținere.

Cum să cumperi de pe Wish în România. Ghid comanda!

Două trucuri geniale pentru a face fotografii panoramice cu iPhone-ul