Istoria orasului Havana

havana

Cea mai mare capitala a Caraibelor, Havana este un oras cu o istorie bogata si plina de evenimente si personalitati importante. Desi, de-a lungul istoriei, Havana a fost locul unor cuceriri si conflicte violente, a reusit sa se reinnoiasca si sa se reinventeze peste tot, reusind sa creeze o energie unica, dinamica si vibranta, care o face sa se diferentieze de alte orase din regiune.

Orasul Fondat

Havana a fost fondata pe 25 decembrie 1514, de catre Diego Velazquez de Cuellar, un navigator spaniol. Denumirea sa originala era Puerto de Carenas, insa acest nume a fost schimbat in 1519 in Havana, de catre Diego Velazquez de Cuellar.

Havana In perioada Coloniala

Incepand cu anul 1519, Havana a inceput sa se extinda si sa se dezvolte. In secolul al XVII-lea, Havana a devenit unul dintre cele mai importante porturi din lume, iar in anul 1634, a fost numita capitala Spaniei in America de Sud. In aceasta perioada, Havana a crescut si s-a dezvoltat ca un important centru comercial si cultural, cu o populatie diversa.

Evolutia Havana-ului

In anul 1762, Havana a fost cucerita de britanici, care au tinut orasul sub ocupatie timp de un an. In 1763, spaniolii au luat inapoi controlul asupra orasului si au inceput sa isi modernizeze infrastructura. In aceasta perioada, Havana a devenit unul dintre cele mai importante porturi din lume, iar in anii 1830, Havana a devenit unul dintre centrele cele mai importante economii din intreaga lume.

Havana In Secolul XX

In anii 1950, Havana a fost transformata in capitala comunista Cuba. In aceasta perioada, Havana a fost influentata de regimului lui Fidel Castro, care a adus schimbari si modernizari in oras. In perioada comunista, Havana a devenit unul dintre cele mai importante orase ale lumii si a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze, cu noi cladiri si infrastructura moderna.

Concluzie

Havana este un oras cu o istorie bogata si plina de evenimente si personalitati importante. De-a lungul istoriei sale, Havana a fost martora unor cuceriri si conflicte violente, insa, in ciuda acestor evenimente, Havana a reusit sa se reinnoiasca si sa se reinventeze peste tot si sa creeze o energie unica, dinamica si vibranta, care o face sa se diferentieze de alte orase din regiune. Havana ramane unul dintre cele mai importante orase ale lumii si este un oras plin de istorie si cultura.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Blocada Berlinului: O Privire asupra Crizei Sovietice

Amman, orașul vechilor amfiteatre

Miturile false ale istoriei

Ultima lupta a vikingilor

Amprente ale spiritualitatii noastre – Biserica Mântuleasa.

Istoria orasului Ierusalim. Orasul Dumnezeului.

Biserica cu Sfinti – Locasul Sfânt din București

Epoca în care seniorii trăiau în prezent 

Jules Chéret – Afisul si Pisica Neagra

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Cele mai socante si letale arme nascocite vreodata de om.

1907 Jaf Bancar Din Tiflis