În curând îți vei putea găsi telefonul Android chiar și atunci când este oprit

În curând îți vei putea găsi telefonul Android chiar și atunci când este oprit

Deși Google a amânat lansarea rețelei Find My Device Network în iulie, modificările aduse la Device Finder înseamnă că am putea fi aproape de a putea vedea unde se află dispozitivele noastre chiar și atunci când sunt oprite.

Google a anunțat Rețeaua Find My Device Network la conferința pentru dezvoltatori I/O de la începutul lunii mai, care folosește semnalele Bluetooth de la diferite dispozitive pentru a crea o rețea care poate fi folosită pentru a localiza cu exactitate orice dispozitiv. Tehnologia se bazează pe ideea că, deoarece dispozitivele Bluetooth emit continuu semnale care pot fi detectate de alte dispozitive aflate în apropiere, locația unui dispozitiv (fie că este vorba de un telefon, o tabletă sau căști fără fir) poate fi identificată chiar și atunci când acesta nu este conectat la internet sau este oprit.

Potrivit lui Mishaal Rahman, jurnalist pentru Android Central, lansarea funcției a fost întârziată până acum din cauza Apple, deoarece Google așteaptă ca funcția „alertă de urmărire nedorită” să fie disponibilă pe dispozitivele iOS, care avertizează utilizatorul dacă cineva îl urmărește folosind rețeaua fără știrea sau consimțământul său. În absența acesteia, utilizatorii care folosesc dispozitive iOS puteau fi ușor urmăriți cu ajutorul rețelei Find My Device, la fel cum puteau fi urmăriți și cu dispozitivul de urmărire Airtag, până când Apple a introdus unele modificări.

ZDNet a relatat recent, citând 9to5Google, că lansarea rețelei ar putea fi iminentă, deoarece au fost adăugate funcții – care nu sunt încă vizibile pentru publicul larg – în aplicația Device Finder pentru a personaliza Find My Device Network. Pe lângă opțiunile deja disponibile, vor fi adăugate două noi opțiuni: puteți alege ca dispozitivul să fie vizibil doar în locații aglomerate atunci când este offline (caz în care ar fi posibilă localizarea acestuia doar dacă semnalul său Bluetooth ar fi detectat de mai multe alte dispozitive) sau puteți alege ca acesta să fie activ peste tot. Rahman a publicat anterior pe Twitter imagini cu sistemul de meniu al aplicației care includ deja opțiunile reînnoite, deși nu se știe dacă versiunea finală va fi exact la fel. Google a subliniat anterior cu privire la acest serviciu că aceste date de localizare sunt criptate între punctele finale, astfel încât acestea nu au acces la ele, iar dispozitivele care participă la rețeaua Find My Device nu au cum să fie identificate de alți utilizatori.

Desigur, ca și până acum, veți avea, de asemenea, opțiunea de a dezactiva complet funcția Device Finder sau de a o face să determine locația telefonului doar atunci când acesta este conectat la internet. Lansat în 2013, serviciul Device Finder poate fi accesat prin intermediul unei aplicații descărcate din Google Play sau prin intermediul interfeței web și vă permite nu numai să urmăriți poziția telefonului în timp real, ci și să îl sunați dacă nu îl găsiți și să îl blocați sau să ștergeți toate datele dacă bănuiți că a fost furat. Dacă nu sunteți sigur că telefonul dvs. are această funcție activată, o puteți verifica în meniul de la „Settings” (Setări), inclusiv în submeniul „Device locator” (Localizator dispozitiv).

O funcție similară cu Rețeaua Find My Device este disponibilă pe iPhone-uri începând cu iOS 15 2021, care vă permite să vă găsiți telefonul chiar dacă a fost oprit sau are bateria descărcată.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iPhone 15 Pro: nu încercați asta acasă!

Nothing Chats, cum a reușit Nothing să aducă iMessage pe Android

Bombă: a apărut un video cu GTA 6. Uite-l Aici

Android te va anunța când bateria ta are nevoie de o schimbare

OnePlus 12, telefonul care te va lăsa fără cuvinte: Ecran de vis, procesor de rachetă și cameră de extratereștri 🚀👽

Realme ne arată astăzi camera periscop de peste 200 de megapixeli

Performanță Foto de Neegalat: Honor Magic 6 Pro Stabilește Noi Standarde!

Snapdragon 8s Gen 3: Chipsetul Care Promite Viteză și Eficiență la Preț Redus!

Dominația Tesla în Norvegia și Suedia ridică semne de întrebare

Google Sub Asediu: Secretele Inteligenței Artificiale Furate de Un Inginer!

Honor X50 Pro a fost lansat și e impresionant.

Galaxy S24 Ultra ar putea avea o cameră cu zoom 10x și un senzor de 200 MP