Cum arată Raspberry Pi 5 pe dinăuntru? Un videoclip ne arată totul!

Cum arată Raspberry Pi 5 pe dinăuntru? Un videoclip ne arată totul!

Dacă ești curios să vezi cum arată noul Raspberry Pi 5, care a fost lansat în secret la sfârșitul lunii septembrie, ai noroc. Pe YouTube a apărut un videoclip care a radiografiat placa de bază a minicalculatorului – arătându-ne tot ce se ascunde în interior.

Nu vorbim doar de straturile de pe placa de bază, ci și de componentele electronice care nu se văd cu ochiul liber, cum ar fi cele de sub cipuri. Dar asta nu e tot. Videoclipul ne arată și cât de bine este echipamentul folosit, care ne lasă să privim în interiorul circuitelor integrate. Și mai mult, ne arată și cum funcționează procesarea și gestionarea semnalelor radio.

Pentru un inginer profesionist de hardware, aceste soluții nu sunt o noutate și poate nici nu sunt impresionante. Dar pentru restul dintre noi, este fascinant să vedem cât de multă muncă și ingeniozitate, care de obicei nu se vede, intră în crearea și funcționarea unei piese electronice atât de simple și de elegante.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung anunță backup gratuit în cloud numit Temporary Cloud Backup pentru telefoanele sale Galaxy

Wi-Fi Sensing. Una dintre tehnologiile promițătoare ale viitorului, care poate nu numai să transmită date, ci și să le detecteze.

Google Tensor G4, testat pe Geekbench. Ce scoruri a făcut?

Realme ne arată astăzi camera periscop de peste 200 de megapixeli

Au făcut testul IQ cu ChatGPT, rezultatele vorbesc de la sine

Messenger va fi din nou accesibil și fără un cont de Facebook

Dyson a făcut show la București cu produsele sale de ultimă generație

STUND, ceasul care nu-ți arată ora, ci doar te trezește la realitate și te anunță când trece timpul.

ChatGPT ar putea cuceri sectorul educației, însă mulți nu sunt încântați de asta.

Samsung Galaxy S25: Un gigant în devenire, posibil peste iPhone 16 Pro

Google aduce Chrome pe mașinile electrice și îți oferă mai multe funcții inteligente

Schimbare radicală a parolelor Google: utilizatorii Romani sunt afectați, mulți ar putea avea dificultăți