Căștile cu anulare a zgomotului pot fi folosite ca dispozitive de monitorizare a inimii cu o nouă tehnologie de la Google

Căștile cu anulare a zgomotului pot fi folosite ca dispozitive de monitorizare a inimii cu o nouă tehnologie de la Google

Ai crede că Google se ocupă doar de căutări pe internet, dar de fapt ei fac și alte chestii interesante. De exemplu, au inventat o tehnologie care îți poate transforma căștile într-un monitor cardiac. Nu e vorba de niște căști speciale, ci de orice căști cu anulare activă a zgomotului. Și nu trebuie să schimbi nimic la ele, doar să le faci un update de software. Google zice că sistemul lor de senzori acustici nu consumă multă baterie și funcționează și dacă nu-ți vin bine căștile.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG
  • Google a dezvoltat o tehnologie care poate transforma orice căști cu anulare activă a zgomotului într-un monitor cardiac.
  • Metoda, numită APG, nu necesită nicio modificare hardware, necesitând doar o actualizare de software pentru activare.
  • Tehnologia a arătat o precizie ridicată în testele efectuate de Google.
  • Google intenționează să pună această funcție la dispoziția utilizatorilor, dar înainte de aceasta vor fi efectuate teste suplimentare.

Google a publicat un studiu de cercetare despre noua lor tehnologie, care se numește audiopletismografie, sau APG pe scurt. E un sistem de senzori acustici care folosește difuzoarele și microfoanele din căști și căști cu anulare activă a zgomotului. Difuzoarele emit un semnal cu ultrasunete foarte slab, iar microfoanele înregistrează ecourile. Un model matematic analizează ecourile și le transformă în date biometrice.

Practic, volumul urechilor tale se schimbă puțin când îți bate inima, pentru că vasele de sânge se dilată și se contractă. Asta afectează ecourile ultrasunetelor, conform studiului Google. Și ce e mișto e că tehnologia merge și când asculți muzică sau când te miști, cum ar fi când alergi. Google spune că APG nu depinde de culoarea pielii sau de mărimea urechilor. Compania mai spune că tehnologia nu scurtează prea mult durata de viață a bateriei căștilor și căștilor cu anulare activă a zgomotului.

Tehnologia nu e doar o idee, Google a testat-o în realitate cu 153 de oameni timp de opt luni, ca să vadă cât de eficientă și precisă e APG în diferite situații și medii. Tehnologia a arătat o precizie mare, cu o eroare medie de 3,21% la măsurarea ritmului cardiac și de 2,70% la urmărirea variabilității ritmului cardiac. Rezultatele au fost verificate de echipa de sănătate internă a Google, o echipă de produse, precum și de experți în software și juridici.

Desigur, scopul final e să facă această funcție disponibilă pentru utilizatori, dar mai au nevoie de teste suplimentare. APG va fi testat și cu mai multe tipuri de mișcare, cum ar fi ridicarea greutăților, boxul, drumețiile și antrenamentele cu intervale de intensitate mare, ca să îmbunătățească performanța ei. Când o să ajungă la noi e o întrebare bună, dar tehnologia există, merge, mai trebuie doar finisată. Dacă o să mai auzim despre ea, o să vă ținem la curent cu noutățile!

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Pixel 8 vs Google Pixel 8 Pro: pe care ar trebui să îl cumperi?

MediaTek Dimensity 8300, un chipset accesibil și performant, va fi lansat săptămâna viitoare.

Samsung Galaxy Z Flip 6 și Z Fold 6 vin cu ecrane mai mari și mai bune