buna-vestire

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire sau Ziua Întâmpinării Domnului, este cea mai veche sarbatoare crestina, celebrata in fiecare an, din secolul al IV-lea, in data de 25 martie. Aceasta sarbatoare marcheaza momentul in care ingerul Gabriel a anuntat nasterea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, Fecioara Maria.

Credinciosii crestini marcheaza aceasta data, pentru a se inchina Maicii Domnului si pentru a-I multumi pentru tot ce a facut. Ea este vazuta ca simbolul maiestuos si ales al iubirii divine si a virtutii, prin faptul ca a acceptat sa devina mama lui Iisus.

Istoria Sfintei Fecioare Maria

In Biblie, Fecioara Maria este vazuta ca fiind aleasa de Dumnezeu pentru a deveni mama lui Iisus Hristos. Cu toate acestea, ea este mentionata doar intr-un loc, in Evanghelia lui Luca, in care se vorbeste despre intalnirea intre Iosif si Maria.

In Evanghelia lui Matei, se mentioneaza ca Maria a fost intampinata de ingerul Gabriel, care a deschis calea pentru nasterea lui Iisus. Acest lucru a fost confirmat prin citirea din cartea lui Isaia, in care se spune ca „Domnul a trimis ingerul sa se aseze la marginea drumului”, care a fost semnul ca Maria va deveni mama lui Iisus.

De asemenea, mai multe texte biblice vorbesc despre viata Fecioarei Maria, despre viata ei ca mama a lui Iisus si despre credinta sa. De exemplu, Fecioara Maria este mentionata in Noul Testament ca mezancea lui Iisus si ca mama nascatoare a lui Iisus.

Traditiile si obiceiurile din ziua de Buna Vestire

In ziua de Buna Vestire, credinciosii merg la biserica pentru a se inchina Maicii Domnului si pentru a fi martorii momentului in care ingerul Gabriel a anuntat nasterea lui Iisus.

Cele mai vechi traditii crestine din ziua de Buna Vestire sunt impartirea de braduti si de cetina de stejar, care semnifica alegerea lui Dumnezeu pentru Fecioara Maria. Aceste obiecte erau folosite ca semn al fericirii si al bucuriei pe care o aduce nasterea lui Iisus.

In prezent, credinciosii primesc buchete de flori si fac ofrande Maicii Domnului, in semn de recunostinta pentru rolul pe care l-a jucat in nasterea lui Iisus. Pentru a marca aceasta sarbatoare, credinciosii se aduna in fiecare an, in fiecare parohie, pentru a se inchina Maicii Domnului.

Simbolurile Bunei Vestiri

Simbolurile Bunei Vestiri reprezinta marea bucurie pe care o aduce nasterea lui Iisus in lume si includ florile, bradul si cetina de stejar.

Florile simbolizeaza bucuria si frumusetea momentului in care ingerul Gabriel a anuntat nasterea lui Iisus. In unele traditii crestine, se crede ca florile sunt aducatoare de noroc si pace si ca arata dragostea si compasiunea lui Dumnezeu.

Bradul si cetina de stejar sunt simboluri ale vietii vechi si sfinte a lui Iisus si ale norocului si bucuriei pe care aceasta a adus omenirii. Aceste simboluri simbolizeaza, de asemenea, motivul pentru care a fost luata alegerea lui Dumnezeu pentru Fecioara Maria.

Concluzie

Buna Vestire sau Ziua Întâmpinării Domnului, este cea mai veche sarbatoare crestina, celebrata in fiecare an, in data de 25 martie, pentru a marca momentul in care ingerul Gabriel a anuntat nasterea lui Iisus.

In aceasta zi, credinciosii se inchina Maicii Domnului si se bucura de simbolurile Bunei Vestiri, care reprezinta dragostea si bucuria adusa lumii de nasterea lui Iisus. Fecioara Maria este vazuta ca simbolul maiestuos si ales al iubirii divine si a virtutii, prin faptul ca a acceptat sa devina mama lui Iisus.

Prin urmare, Buna Vestire este o sarbatoare speciala, care marcheaza nasterea lui Iisus si alegera lui Dumnezeu pentru Fecioara Maria. Aceasta sarbatoare este o ocazie de a o inchina pe Fecioara Maria si de a multumi lui Dumnezeu pentru tot ce a facut.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Panteon Crestin. Pregatirea sufleteasca pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului

Războinicii Azteci – O Priveliște Fascinantă asupra Culturii lor Antice

Ce înseamnă Invierea Domnului?

Sarbatori crestine – Pogorârea Duhului Sfânt

Sărbători Religioase După Calendarul Ortodox: Panteon Crestin.

6 februarie, zi de sărbătoare și de post. Ce sfinți îi pomenim și ce nu trebuie să facem.

Cine a fost cu adevărat Iisus Hristos?

 Una dintre cele mai impunatoare bisericii din Capitala:Domnita Balasa

Biserica Sapientei. Marturie a trecutului incarcat de suferinta.

Biserica Sf. Gheorghe – Capra. O Marturie a Devotamentului si Rezistentei Credinciosilor

Ce Este Harul lui Dumnezeu: O Privire Asupra Conceptului și Importanței Sale

Manastirea Prislop – Descopera una dintre cele mai vechi si impresionante manastiri din Romania