A ieșit la iveală ceva foarte neplăcut despre băuturile zaharoase

A ieșit la iveală ceva foarte neplăcut despre băuturile zaharoase

Potrivit autorilor unui studiu recent, consumul de băuturi răcoritoare zaharoase crește într-o măsură surprinzătoare riscul de cancer la ficat. O singură cutie de Coca-Cola sau de alte băuturi răcoritoare pe zi poate face diferența.
Au fost analizate dosarele de sănătate a 100.000 de femei americane
Cercetătorii de la Harvard Medical School au urmărit obiceiurile alimentare și starea de sănătate pe parcursul a două decenii a aproximativ 100.000 de femei americane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, care s-au oferit voluntar să furnizeze date în cadrul Women’s Health Initiative, un program național de sănătate. Rezultatele publicate recent au arătat că persoanele care au băut 3 decilitri sau mai mult de Coca-Cola sau alte băuturi răcoritoare zaharoase în fiecare zi au avut cu 85% mai multe șanse de a fi diagnosticate cu cancer la ficat în această perioadă decât cele care au băut mai puțin de o dată pe săptămână.

De asemenea, experții au constatat că cei care consumau băuturi răcoritoare zilnic aveau cu 68% mai multe șanse de a muri din cauza unei boli de ficat decât cei care consumau trei sau mai puține cutii de băuturi răcoritoare pe lună. Cu toate acestea, autorii studiului subliniază că aceste decese au fost totuși extrem de scăzute, survenind la 150 din cele 100.000 de femei studiate. De asemenea, studiul a constatat că băuturile care conțin îndulcitori artificiali – spre deosebire de versiunile cu zahăr – nu au crescut în niciun fel riscul de cancer la ficat la persoanele studiate.

Băuturile zaharoase sunt adesea bogate în calorii și contribuie la obezitate, care în sine este un factor de risc serios pentru cancerul de ficat și alte boli hepatice”, relateaza Daily Mail. Consumul masiv de zahăr contribuie, de asemenea, la dezvoltarea diabetului de tip 2, care este cauza principală a ficatului gras non-alcoolic.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Geanta bărbătească pentru laptop-Cum o alegi

Test de intoleranță alimentară – Diagnosticarea alergiilor alimentare.

5 vitamine de care au nevoie personale vegane

Cum să îți construiești o rutină eficientă de lucru de acasă.

Tonifierea pielii: Importanta pentru aspectul tau sanatos

Cum să ai grijă de ochii tăi în timpul verii?

Cum să alegi și să porți cu ușurință dresul cu bandă adezivă

Betaina Hidroclorică – Ce Este, Cum Funcționează și Care Sunt Beneficiile Sale

Lookfantastic Romania pareri personale și cod reducere 50 Lei.

Cum procedezi cu excesul de informatie de dieta?

ACESTE 8 SIMPTOME VĂ INDICĂ DACĂ AVEȚI O DEFICIENȚĂ DE VITAMINA D

Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe