Pentru a pregăti această tartă delicioasă cu legume, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de cartofi, 3 linguri de unt, 2 cepe, 2 morcovi, 3 linguri de mazăre, 2 ardei copti, 2 linguri de pastă de tomate, 3 căței de usturoi, 1/2 ardei chili și ulei.
Pentru a face aluatul, amestecați 150 g de unt cu un praf de sare și un praf de copt, apoi adăugați o cană de apă și făină cât este necesar pentru a obține un aluat nelipicios. Acoperiți aluatul și lăsați-l deoparte timp de 15 minute.


Fierbeți cartofii și amestecați-i bine cu untul. Într-o tigaie, căliți ceapa și usturoiul, apoi adăugați morcovul și lăsați-l să se rumenească ușor. Adăugați puțină apă și lăsați legumele să fiarbă la foc mic. Apoi, adăugați ardeii tăiați felii, mazărea și pasta de tomate amestecată cu o cană de apă caldă. Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic până când scade, apoi adăugați ardeiul tăiat mărunt și lăsați amestecul să mai fiarbă un clocot.
Ungeți tava cu unt și tapetați-o cu făină. Întindeți aluatul și așezați-l în tavă. Adăugați legumele și un strat generos de piure de cartofi, apoi coaceți la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.


Urmărește-ne și pe Google News