Panouri solare care pot fi utilizate in locul ferestrelor și sunt super eficiente!

Panouri solare care pot fi utilizate in locul ferestrelor și sunt super eficiente!

Dacă ești pasionat de energie verde, sigur ai auzit de panourile solare care se pot pune pe ferestre, fără să îți umbrească camera. Dar poate că nu știai că aceste panouri solare sunt și foarte performante, mai ales cele inventate de niște ingineri din Coreea de Sud.

E vorba de o echipă de la Korea Institute of Energy Research (KIER), care a reușit să creeze o celulă solară pe bază de perovskit, care este semitransparentă și are o eficiență de 21,68%. Asta înseamnă că poate transforma mai mult de o cincime din lumina soarelui în energie electrică, ceea ce este foarte bine pentru un astfel de dispozitiv, conform Interesting Engineering.

De ce e important să avem panouri solare semitransparente? Pentru că ne ajută să folosim mai mult spațiul disponibil pentru a produce energie regenerabilă, fără să renunțăm la confortul nostru. Gândește-te că poți să îți acoperi geamurile cu panouri solare, fără să îți reduci lumina naturală din casă sau din birou. Astfel, economisești bani la facturi și contribui la protejarea mediului.

Dar cum au făcut inginerii sud-coreeni să creeze aceste panouri solare minunate? Ei bine, au folosit un material numit perovskit, care este foarte bun la a capta lumina soarelui și a o transforma în curent electric. Perovskitul este un material nou, care a început să fie folosit în domeniul energiei solare de câțiva ani, și care promite să revoluționeze acest sector.

Pentru a face panourile solare semitransparente, inginerii au trebuit să schimbe electrozii, care de obicei sunt opaci, cu unii care lasă lumina să treacă prin ei. Asta a fost o provocare, pentru că electrozii transparenți nu sunt la fel de eficienți ca cei opaci, și pot afecta calitatea celulei solare. Dar cercetătorii au găsit o soluție, folosind un strat de oxid de metal și ionii de litiu, care au îmbunătățit performanța și stabilitatea panoului solar.

Rezultatul a fost un panou solar semitransparent care a stabilit un nou record de eficiență, de 21,68%. Acest panou solar a funcționat fără probleme timp de 240 de ore, după ce a fost păstrat în întuneric timp de 400 de ore, ceea ce arată că este rezistent și durabil.

Inginerii spun că mai au de lucru la acest proiect, dar că sunt optimiști că vor putea să îl dezvolte și să îl aplice în clădiri. Eu zic că e o veste bună, și că ar fi super să avem astfel de panouri solare pe ferestrele noastre. Voi ce credeți?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

 • Sunt înaintea sud-coreenilor cu cel puțin un an.
  Am deja montate panouri solare la ferestre și acestea produc energie verde pentru:
  -încărcat acumulator telefon mobil;
  -funcționare laptop și desktop;
  – iluminat apartament .
  Sunt foarte multumit pentru ca-mi micșorează factura de energie electrica ajutandu-ma sa controlez consumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

iPhone 15 Pro Max va fi cel mai popular, datorită camerei sale periscopice

YouTube testează o funcție ciudată: alegerea videoclipurilor după culoare

 Samsung Galaxy S24 primește update-ul mult așteptat, care le face telefoanele și mai bune

Tesla Roadster, mașina care face suta într-o clipită!

Descoperă Google Circle to Search: noua modalitate de a căuta pe smartphone.

Cu un truc simplu, au fost eliminate protecția chatboruilor(ChatGPT,Bard)

Ce este tehnologia blockchain? Istorie is caracteristici.

OnePlus Watch 2 vine cu surprize: ce știm până acum

Ce funcție nouă și tare va avea Notepad din Windows după 40 de ani?

Au făcut testul IQ cu ChatGPT, rezultatele vorbesc de la sine

Huawei Nova 11 SE a fost lansat oficial: specificații, preț și disponibilitate