Nataşa Raab a încetat din viață: O omagiere adusă actriței

Nataşa Raab a încetat din viață: O omagiere adusă actriței

Luni, la 70 de ani, s-a stins din viață Natașa Raab, o actriță de seamă a scenei românești. Agerpres a primit confirmarea tristei vești de la persoane apropiate artistei. Natașa Raab s-a născut în Huedin, Cluj, pe 15 iulie 1953. A urmat studiile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), avându-l ca profesor pe Mircea Albulescu.

Înainte de a deveni actriță, a lucrat ca manechin la Centrul de Creație UCECOM, condus de Zina Dumitrescu (1979-1988). După ce a terminat facultatea, a fost angajată la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, unde a jucat în numeroase piese de teatru. A colaborat, de asemenea, cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj.

Printre rolurile sale memorabile se numără: „Vărul Shakespeare”, „Unchiul Vanea”, „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, „Hamlet”, „Romeo și Julieta”, „Ferma animalelor”, „…Escu”, „O masă pe cinste”, „Pragul albastru”, „Tărâmuri întunecate” etc. În 1990 a primit premiul UNITER pentru activitatea sa artistică.

A fost prezentatoare a Festivalului Național „Maria Tănase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chișinău și a participat la diverse evenimente culturale, emisiuni de radio și televiziune și reclame. A lansat, la 27 decembrie 2003, albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie” (20 de piese), acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”.

A jucat și în câteva filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Faimoasa carieră a lui Roman Polanski

A fost cea mai frumoasă actriță de la Hollywood, acum nici nu o mai recunoști – Așa arată Meg Ryan în zilele noastre.

Antoni Gaudí – Arhitectul lui Dumnezeu

Regele Arthur: Povestea Legendarului monarh

Ion Hobana, un expert in fenomenele aerospatiale neidentificate

Cine a fost Stalin? Curiozitati despre Stalin

Tina Turner era De Neoprit – viața ei către succesul global.

Cine a fost Gheorghe VOLCOVINSCHI?

Cine a fost Monsignor Corrado Balducci?

Cine a fost Rodrigo Díaz de Vivar

Regele Alfred cel Mare: Unul dintre cei mai mari monarhi ai Angliei

Elon Musk, pe marele ecran. Cine e „nebunul” care se bagă să-l filmeze?