Cine a fost Rodrigo Díaz de Vivar


Rodrigo Díaz de Vivar, și mai cunoscut sub numele de El Cid, a fost un militar și un erou din vremea Reconquista în Spania. El a servit în numeroase conflicte pentru regatul Castilia și León și a devenit faimos pentru cucerirea orașului Valencia.

Origini

Rodrigo Diaz de Vivar
Cine a fost Rodrigo Díaz de Vivar 4

Rodrigo Díaz de Vivar a născut circa 1043, în orașul Vivar, localizat în apropiere de Burgos. Tatăl sau, Diego Laínez, a fost viteaz și glorie al luptelor cristă-moorul, mamei sale, Onecca, fiind creditată cu responsabilitatea educației lui Rodrigo și a surorilor sale. Se știe că, în cei mai timpurii ani ai vieții, a luat contact cu adulții, care i-au relatat povești despre slujitorii regelui de Castilia. Telescopând această atmosferă, Rodrigo, a decis să cultive dreptatea și întelepciunea, orice eroism ce ar fi urmat pe urmele acestora devenind un moștenitor la tronul regatului.

Viața militară

Înainte să se alăture armatei regelui Alfonso VI al Castiliei, Rodrigo a servit intrare în regimente militare menite să aibă grijă de chestiuni administrative și a lucrat că administrator pentru contele de Cantabria. Odată alăturarea lui la armata regală, Rodrigo a luptat împotriva regilor taifa și le-a câștigat multe victorii. Călătoriile militare ale lui Rodrigo în Spania i-au adus multă faimă și glorie. Acesta a condus expediții și a informat scepticii asupra intențiilor regelui de a lupta împotriva moștenitorilor lui Ziryab (descendenții lui Șayda), care avea intenția de a cuceri Iberia și a domina-o.

Gloria

Rodrigo a câștigat mai multe bătălii și a devenit unul dintre cei mai mari eroi ai vremii sale. Primul său mare triumf a venit în timpul Căii Lumina, războiul Napoleonic împotriva lui Ramon Berenguer III al Cataloniei. Pentru cea de-a doua călătorie a lui Rodrigo, el a cucerit Valencia și a devenit cunoscut ca „El Cid Campeador” (Căpitanul Cel Mare al Militarelor acestor vremuri). După moarte, toate poveștile eroice ale lui El Cid au devenit cunoscute în Spania și în alte țări, fiind menționat în poezii și chiar în picturi și filme. Rolul său în istoria spaniolă este fără îndoială unul excepțional.

Post navigation

Pe 25 ianuarie 2011, Ion Hobana implineste 80 de ani

Ernesto Che Guevara și Moștenirea sa. Marire si decadere

Baiazid – Ultimul Suveran al Imperiului Otoman