Cine a fost Rodrigo Díaz de Vivar


Rodrigo Díaz de Vivar, și mai cunoscut sub numele de El Cid, a fost un militar și un erou din vremea Reconquista în Spania. El a servit în numeroase conflicte pentru regatul Castilia și León și a devenit faimos pentru cucerirea orașului Valencia.

Origini

Rodrigo Diaz de Vivar

Rodrigo Díaz de Vivar a născut circa 1043, în orașul Vivar, localizat în apropiere de Burgos. Tatăl sau, Diego Laínez, a fost viteaz și glorie al luptelor cristă-moorul, mamei sale, Onecca, fiind creditată cu responsabilitatea educației lui Rodrigo și a surorilor sale. Se știe că, în cei mai timpurii ani ai vieții, a luat contact cu adulții, care i-au relatat povești despre slujitorii regelui de Castilia. Telescopând această atmosferă, Rodrigo, a decis să cultive dreptatea și întelepciunea, orice eroism ce ar fi urmat pe urmele acestora devenind un moștenitor la tronul regatului.

Viața militară

Înainte să se alăture armatei regelui Alfonso VI al Castiliei, Rodrigo a servit intrare în regimente militare menite să aibă grijă de chestiuni administrative și a lucrat că administrator pentru contele de Cantabria. Odată alăturarea lui la armata regală, Rodrigo a luptat împotriva regilor taifa și le-a câștigat multe victorii. Călătoriile militare ale lui Rodrigo în Spania i-au adus multă faimă și glorie. Acesta a condus expediții și a informat scepticii asupra intențiilor regelui de a lupta împotriva moștenitorilor lui Ziryab (descendenții lui Șayda), care avea intenția de a cuceri Iberia și a domina-o.

Gloria

Rodrigo a câștigat mai multe bătălii și a devenit unul dintre cei mai mari eroi ai vremii sale. Primul său mare triumf a venit în timpul Căii Lumina, războiul Napoleonic împotriva lui Ramon Berenguer III al Cataloniei. Pentru cea de-a doua călătorie a lui Rodrigo, el a cucerit Valencia și a devenit cunoscut ca „El Cid Campeador” (Căpitanul Cel Mare al Militarelor acestor vremuri). După moarte, toate poveștile eroice ale lui El Cid au devenit cunoscute în Spania și în alte țări, fiind menționat în poezii și chiar în picturi și filme. Rolul său în istoria spaniolă este fără îndoială unul excepțional.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gustave Whitehead, primul aviator al lumii

A plecat dintre noi un mare astronaut: Frank Borman, omul care a făcut istorie pe Lună

Michelangelo Merisi da Caravaggio – Un Artist Vizionar și Talentat

Tiziano Vecellio – artistul Renascentistului

Regele Charles al III-lea. Tot ce trebuia sa stii despre el.

Tina Turner era De Neoprit – viața ei către succesul global.

Sabbatai Zevi – profet sau impostor?

Wilhelm Cuceritorul și contribuțiile sale la istoria universală

 A ieșit la iveală cine e vocea din spatele ratingului PEGI

 Bradley Cooper ar face oricând Hangover 4

Octavian Teodorescu – Muzicianul Vizionar al Anilor ’90

Cine a fost Alexandru cel Mare? Viața și moștenirea unui cuceritor macedonean