marrakech

Istoria Marrakech-ului – orasul imblânzitorilor de serpi

Marrakech, cunoscuta si sub numele de Șeik oraș, este o fermecatoare oraș situat in sudul Marocului, si a jucat un rol important in istoria Marocana din timpurile vechi. Numele Marrakech provine de la Araba „murra ikasch”, care inseamna „fortificat in cercuri”. Rădăcini ale ceea ce astăzi este considerat ca Marrakech se pot rasfoi in timpurile preistorice.

Adevaratul fondator al Marakech-ului a fost Yussef Ibn Tashfin – un șehid al musulmanilor. Dupa comanda data de el (in 1062), militarii sai au ridicat murile fortificate a oraşului si au construit doua cetăți-fortare în orașul vechi si orașul nou.

De-a lungul istoriei, orasul a fost atent reîmprospatat de diferite suverani si ocupat de catre mai multe culturi. Odata a fost refugiu pentru secta sufista, in alta parte dominata de Imblânzitori de serpi si in alte locuri mereu constituata ca un centru religios luxuriant. Marakech devine, in 1173, capitala din dinastia almohada. Acesti evlaviosi conducatori au ramas faimoși pentru construirea și consoloidarea celor cinci minarete si fantasticei moschei Koutoubia din Marrakech.

Monumente Istorice

Una dintre cele mai celebre monumente istorice ale Marrakech-ului este fortareata Kasbah, construita acum peste a 1000 de ani. Situata la una dintre portile de intrare in oraș, acest fort are o istorie plina de robingii. La un moment dat, aceasta era sediul chahului marocan, care facea legile și guverna raiana prin Marrakech.

De asemenea, in centrul orașului, sunt unele site-uri arheologice interesante, cum ar fi palatul Badii, construit de Sultanul Si Ahmad Al-Mansur, si resturile palatului șahului yaacoubi. Aceste edificii istorice ofera astazi turistilor posibilitatea de a invata despre istoria si cultura Marrakech-ului si a intelege, asa cum au facut-o in trecut milioane de cetățeni fără a schimba modul de viata cu care se obisnuisera.

Arte Populare

O parte importanta a istoriei Marrakech-ului se refera la obiceiurile si traditiile sale. Acestea sunt cele care au tras in mod constant multimea in centrul orașului, mai ales pentru a vedea spectacolele de muzica și dansuri populare. Jocurile de dans si muzica au devenit de-a lungul timpului unul dintre principalele sale distinctii folclorice. Acestea sunt elaborate ca o modalitate de a păstra vechile traditii.

Totodată, există și o abundență de alte activități populare din Marrakech, cum ar fi teatru, obiecte artizanale si creatii de arta, de multe ori folosite cu tupeu in gardurile si casele orașului. Acestea ofera turistiilor posibilitatea de a descoperi radacinile culturii.

Relaxare Traditionala

Un alt element important al istoriei Marrakech-ului este baile Sârame, care ofera servicii SFW și relaxare traditionale. Un dintre cele mai vechi și mai renumite centre de baie este baia Hamman. Acesta se caracterizeaza prin contruirea sa cu coloane și tile uri decorative si lumina indirecta precum Halaua Koutoubia. Acest complex se caracterizeaza, de asemenea, prin traditiile sale durabile de ingrijire si relaxare.

Atmosfera placuta si abilitățile sale uimitoare de terapeuți, fac baia Hamman o destinatie preferata pentru turistii care doresc sa se bucure de un moment de reflecție. Acest complex are aproape 500 de ani și rabinătr-se ca fiind unul dintre cele mai vechi locuri pentru relaxare din Marrakech.

Concluzie

Marrakech este unul dintre cele mai vechi orașe din lume și a jucat un rol important in antichitate. Cu toate ca acest oraș a fost, de-a lungul istoriei, reiau imaginate de diferite culturi si conducatori, el pare sa-si fi păstrăat adevarata sa esenta. Acest oraș scaldat in istorie se bucura de secolul de istorie si cultura libera, oferind astazi parcuri, terenuri de sport si spații recreative. Acesta a fost întotdeauna incantator si va continua, pentru a captura inima fiecaruia.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai puternice eruptii vulcanice din istorie

Civilizatia maslinului

Practici funerare in istoria omenirii: o privire asupra trecutului

Istoria orasului Fes din Maroc

Cine au fost Sumerienii – intelepti si turbulenti

Cine au fost vikingii?

Istoria Orasului Copenhaga

Damascul, capitala Siriei cu o istorie stralucitoare de peste 4000 de ani

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund

Agricultura in trecut. A doua nastere

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Jules Chéret – Afisul si Pisica Neagra