Epoca în care seniorii trăiau în prezent 

Între 950 și 1300, Europa a fost gazda unei creșteri dramatice a populației, de la 22 la 55 de milioane. Oamenii, în majoritate rurali, trăiau pe domeniile feudale și participau la activități extenuante ce începeau timid să se bazeze pe știință și tehnologie. Acestea erau domeniile seniorilor, care impuneau taxe și redevențe și recurgeau uneori la angajați sezonieri. Pe lângă câmpuri și leagăne, erau și vii, special cultivate în zone climatice nedorite, și parcuri cu animale exotice. Unii seniori erau mari împătimiți ai vânătorii, urmărind vulpi, lupi, iepuri și pasări specifice.

Ele erau punctul culminant al meselor opulente, servite în locații elegante și însoite de băuturi alese precum vinul și băuturile spirtoase. Uneori, trubadurii, jonglerii sau acrobații învăluiau în maiestuozitate mesele, înfățișându-se la ele pentru a-i încânta pe seniori.


Exista numeroase culturi necesare artizanatului – mai ales pentru tesutul hainelor – din in si cânepa. Plantele sunt cultivate si pentru a produce vopseluri, iar vesmintele senioriale sunt pline de culoare. Folosirea acestora duce la o adevarata era a textilelor ecologice. Seniorii se preocupa in mod serios de sectorul industrial: construiesc mori, brutarii, instalatii de vin, prese de ulei, ateliere pentru fierarie, dulgherie, papetarie, prelucrare de piele sau confectionare de armament, unelte agricole etc. Acestea sunt alimentate cu energie hidraulica, eolica si, uneori, animala.

Ele necesita o investitie mare si cunostinte stiintifice si devin mijloc de exercitare a puterii, având valoare utilitara, tehnologica si favorizând economia si politica. In plus, morile sunt si locuri de socializare, chiar si locuri in care se practica racolarea. In agricultura, plugurile sunt trase de animale sau oameni, iar secera taie grâne la diferite inaltimi in functie de talia utilizatorului. Terenurile sunt arse pentru a-i imbunatati calitatea, iar ingrasamintele sunt amestecuri de argila, calcar, cenusa etc.

Aceste cunostinte sunt aduse din Antichitate si sunt perfectionate pentru a se inventa noi ustensile, mai ales sub presiunea razboaielor, care grabesc pasii spre modernitate.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Manet, burghezia care era obsedată de pictură 

Pacatele Proconsulului Crassus – Ce Este Necesar să știm despre timpul său de domnie?

Amprente ale spiritualitatii noastre – Biserica Mântuleasa.