ankara

Descopera frumusetea Ankara – Orasul lui Ataturk

Ankara, capitala Turciei, este un oras incarcat de istorie si traditii, deseori ignorat in favoarea minunilor de pe tarmurile marilor sau a renumitei Istanbul. Cu toate acestea, orasul poate fi descoperit prin intermediul vestitei citadele ridicate deasupra stancilor, a mausoleului lui Atatürk sau a numeroaselor muzee si moschei.

Istoria orasului Ankara Ankara a fost ridicata in campia cu acelasi nume din Anatolia Centrala si a fost intemeiata de frigieni in secolul al VIII-lea i.Hr. Au urmat mai multe dominații, inclusiv persani și bizantini, pana cand, in 1073, orasul a trecut in mainile turcilor. In secolul trecut, Ankara a devenit leaganul luptei pentru independenta nationala sub conducerea lui Atatürk și, la 13 octombrie 1923, a fost proclamată capitala Republicii Turce.

Ankara
Ankara

Minunile arhitecturale din Ankara Cea mai vestita constructie din Ankara este Citadela Ankarei, inaltata deasupra unor stanci, pe o colina. Alte monumente importante includ Templul lui Augustus, Columna lui Julius si Mausoleul lui Atatürk, care combină 11 stiluri ale culturii din Anatolia. Orasul mai poate fi explorat prin intermediul numeroaselor muzee, cum ar fi Muzeul de Etnografie, Muzeul Marii Adunari Nationale si Muzeul Civilizatiei Anatoliene, precum și prin intermediul a numeroase moschei, cum ar fi Moscheea Ahi Elvan, Moscheea Haci Bayram sau Alatin.

Lana de Angora și alte relicve apreciate Ankara, precum intreaga regiune, este cunoscuta in toata lumea pentru mohairul sau, lana cunoscuta sub numele de Angora, nume provenind din Ankara. De asemenea, regiunea este renumita pentru castelele sale stralucitoare si pentru relicve apreciate, cum ar fi discul hitit al Zeitei Soarelui.

Concluzie Ankara este un oras incarcat de istorie si traditii, cu o serie de monumente arhitecturale impresionante si numeroase muzee și moschei. De asemenea, regiunea este renumita pentru mohairul sau de calitate si pentru castelele și relicvele sale apreciate. Descopera frumusetea Ankara, capitala istorica a Turciei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Muzeul Britanic – O Experiență Unică

Istoria orasului Edinburgh

Westminster – o abatie emblematica

Descopera Minunile Pesterii Sura Mare!

Lubeck – Orasul lui Thomas Mann

Ierusalimul – Sfânta Cetate a Dreptății

Istoria Orasului Seul

Orașul legendar antic Zagreb .

Insula din Oceanul Pacific – Explorând tărâmuri necunoscute

Top 3 capcane de evitat dacă nu vrei să-ți zboare avionul fără tine!

Istoria orasului Mexico City

Istoria orasului Koln. Un oras al fortificatiilor