De ce merită să treceți la SSD NVMe? Experții răspund.

De ce merită să treceți la SSD NVMe? Experții răspund.

Până de curând, SATA (Serial Advanced Technology Attachment) a fost protocolul dominant pentru stocarea datelor, funcționând cu SSD-uri și hard disk-uri tradiționale, dar acum piața a trecut la un nou tip de tehnologie. În curând, unitățile NVMe (Non-Volatile Memory Express) vor fi noul punct de referință pentru cele mai mari viteze de transfer de date disponibile. Instalate în dispozitive compatibile, SSD-urile NVMe sunt semnificativ mai rapide decât SSD-urile SATA și vor îmbunătăți performanța generală a sistemelor client. Prin modernizarea desktopurilor sau a laptopurilor, în loc să le înlocuiți, puteți actualiza sistemele la o fracțiune din costuri.

Un sondaj realizat pe Twitter de Kingston Technology a încercat să afle care sunt avantajele trecerii la SSD-urile NVMe. 53,5 la sută dintre cei care au răspuns au spus că funcționarea mai rapidă, 24,5 la sută au spus că un consum mai mic de energie și 22 la sută au spus că latența redusă sunt cele mai importante beneficii ale trecerii.

Experții companiei au întocmit o listă de beneficii suplimentare și au rezumat motivele pentru a trece la SSD-urile NVMe în următoarele 6 puncte.

1.Viteză mai mare

SSD Kingston KC3000
SSD-ul Kingston KC3000


Comparativ cu HDD (hard disk drive), SSD-urile (solid state drive) reprezintă un nou nivel de viteză de citire și scriere. Utilizând o interfață NVMe, viteza poate fi crescută și mai mult. SSD-urile NVMe de vârf, cum ar fi SSD-ul Kingston KC3000, sunt capabile de 7000 MB/s, de 12 ori mai rapide decât modelul echivalent bazat pe SATA. Vitezele mai mari de citire și scriere ale unității NVMe reduc timpii de încărcare și de pornire a fișierelor.

2.Performanță îmbunătățită


Cele mai performante SSD-uri NVMe PCIe Gen 4 NVMe transferă datele de peste 25 de ori mai repede decât unele HDD-uri SATA. Trecerea la unități NVMe elimină blocajele de stocare a datelor și îmbunătățește eficiența generală a fluxurilor de lucru de pe desktop sau laptop.

performanta ssd nvme
Comparatie de Performanta intre SATA HDD VS SSD VS NVME SSD

Conform unui sondaj comun* realizat de Kingston Technology și TECH2 în rândul utilizatorilor medii*, 61,8 % dintre participanții la sondaj preferă NVMe. Majoritatea celor care au votat pentru SATA nu au niciun motiv anume pentru care nu au făcut încă trecerea, pur și simplu nu au luat în considerare acest aspect (19,3 la sută). 17,5 la sută dintre respondenți au declarat că nu pot utiliza NVMe din cauza designului laptopului lor, iar 15,9 la sută au declarat că nu sunt încă dispuși să investească într-un astfel de upgrade din cauza prețului mai mare.

3.Eficiență energetică remarcabilă


SSD-urile NVMe consumă semnificativ mai puțină energie în modul standby, ceea ce conferă dispozitivelor o performanță mai eficientă din punct de vedere energetic.

4.Compatibilitate avansată


Nu trebuie să vă faceți griji nici cu privire la compatibilitate, deoarece SSD-urile NVMe funcționează cu toate sistemele de operare obișnuite introduse după 2015, comunicând direct cu procesorul prin intermediul bus-ului PCIe (Peripheral Components Interconnect Express). Majoritatea SSD-urilor NVMe au dimensiunea M.2, compatibile cu laptopurile și mini PC-urile.

5.Avantajele în domeniul jocurilor


PC-urile pentru jocuri pot beneficia, de asemenea, de trecerea la SSD-uri NVMe, deoarece noua unitate permite jocurilor să pornească și să se încarce mai repede și reduce timpul de instalare. În plus, tehnologia NVMe poate gestiona ratele de refresh ale celor mai mari consumatoare de spațiu și ale celor mai noi jocuri. Odată cu introducerea Microsoft DirectStorage și adoptarea sa pe scară mai largă în noile jocuri, NVMe va deveni indispensabilă pentru jocuri.

6.Suport pentru PS5


Argumentele de mai sus se aplică și în cazul extinderii spațiului de stocare PS5. Utilizând modelul cu radiator FURY Renegade SSD de la Kingston, puteți extinde capacitatea de stocare a tuturor jocurilor PS5.

Concluzie

În concluzie, în loc să înlocuiți dispozitivele, puteți îmbunătăți performanța generală a laptopului sau a desktop-ului dvs. prin actualizarea unității SSD. Puteți chiar să vă păstrați vechiul SSD ca spațiu de stocare extern pentru a profita la maximum de hardware-ul dvs.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prețul european al lui Vivo X100 Pro cu cameră ZEISS a fost dezvăluit.

O actualizare importantă vine pentru Windows 11

ASUS ZENFONE 10 SE ACTUALIZEAZĂ LA ANDROID 14

Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Adevărul despre mașinile electrice: Cum a scos la iveală Consumer Reports defectele acestora

Realme ne arată astăzi camera periscop de peste 200 de megapixeli

Revoluția Electrică: Un Eșec Costisitor în Elveția?

Lansarea iminentă a Dimensity 9300+ și a telefonului vivo X100s în mai

Călătorie în timp: vizualizați site-uri web vechi, chiar și în browsere retro

Apple, lovită de valul de returnări al ochelarilor Vision Pro. Motivele care îi fac să-i returneze

Duet AI: un asistent AI pentru Gmail, GDrive și Google Docs.

Samsung One UI 6 poate să-ți strice telefonul Galaxy? Ce trebuie să știi înainte de a face update