04-Portul-antic-Genova

Minunatul Oras Genova. O istorie de neuitat.

Istoria orasului Genova poate fi datata inca din secolul al IV-lea inainte de Cristos. Acesta a fost fondat la limita Marii Mediterane, fiind construit la radacinile muntelui Parco Caropri. Aici, la inceput, aproximativ 175 de familii au ales sa se mute, in cautarea unui viitor mai bun. In anul 221 i. Hr., Hannibal Barca a cucerit acest oras si a creat o infrastructura urbana conforma cu civilizatiile antice ale vremii.
Update-ul amplasarii orasului a venit in secolul al X-lea, cand a fost fondat Biserica Angliei si a poarta St Pierre pentru a permite o mai buna accesare a Marii Mediterane. Forturile de piatra au fost plasate pe coasta regionei, alaturi de un canal navigabil care leaga orasul de mare, sprijinind comertul local si international. Cu ajutorul englezilor, orasul a primit si un numar important de privilegii comerciale, care au permis comerciantilor genoani sa devina unii dintre cei mai puternici si mai prosperi comercianti de pe litoralul Mediteranei.

In istoria Genovei exista si interese moarte, precum aceea a fortului Philenkel. Este un vast sistem de ziduri si fortificatii construite pe stanca Genovei. Aceste constructii au servit drept scut protectie impotriva invasionilor navalelor straine.

In secolul al XII-lea, orasul a devenit una dintre cele mai importante cetati comerciale din intreaga lume. Aici, s-au spunrenit importante vase si monumente care au servit drept centru pentru comertul maritim si pentru schimbul de bunuri si servicii. Aceasta tendinta a fost amplificata in secolele urmatoare, datorita pasarilor din Genova care purtau marfurile si informatia importanta din toata lumea. In vremurile medievale, aceasta cetate a putut sustine interesele si prosperitatea republicii marinare.

Portul Genova
Portul Genova

Un aspect important al istoriei Genovei sunt turbulentele politice si militare din cea mai buna parte a secolului al XVI-lea. Atunci, orasul a fost cucerit de francezi si rusi. Amandoi, cu ajutorul mai multor trupe, au luptat pentru controlul cetatii. In cele din urma, tempoarandu-si cucerirea, Francois I a redat populatiei libertatile traditionale si i-a acordat echilibrul militar pentru a se apara pe sine. Dupa cateva batai de gura, atat francezii, cat si rusii au decis sa plece si au adus pace in regiune.

Lumea moderna numeste orasul Genova podul de legatura dintre coasta Italiei si restul Europei. Cu o economie moderna, diversa si prospera, care se intinde pe sute de kilometri, influentarea orasului Genova in Europa moderna nu este de neglijat. Cetatea are o infrastructura robusta – retele stradale, poduri, autostrazi si aeroporturi, care permit orasului sa fie rapid conectat tuturor tarilor vecine. In plus, cetatea gazduieste si unul dintre cei mai mari porturi din Italia, prin care legaturile comerciale se pot realiza rapid si in siguranta. Acest oras este, de asemenea, principala destinatie turistica din nordul Italiei, atragand vizitatori din intreaga lume.

Istoria orasului Genova este una fascinanta si plina de intamplari. Este locul unor infruntari sangeroase si pacea, inovatii tehnologice si transport international, economie robusta si turism de lux. Orasul modern de astazi, ofera vizitatorilor si locuitorilor sai o varietate de experiente, de la muzee culturale, la parcuri istorice si peisaje memorabile. Chiar si aproximativ 4000 de ani dupa prima sa fondare, istoria orasului Genova ramane una dintre cele mai durabile si intrigante din Europa.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria Orasului Durban, Un Paradis al Vacantelor

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund

Bibliotecile din Evul Mediu – Carti cu fermoare din aur

Cine a fost Andronic Comnenul: O privire asupra vieții și a domniei sale

Aden, orasul nascut dintr-o eruptie vulcanica

Cele mai periculoase inventii din trecut

Istoria @ – sau “coada de maimuta”

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Epoca în care seniorii trăiau în prezent 

Manet, burghezia care era obsedată de pictură 

Istoria orasului Neapole – Castele napolitane

Istoria Ucrainei pe Scurt.