globul-times-square

Istoria Globului din Times Square – Cum a devenit un simbol al Revelionului din New York

Globul din Times Square este unul dintre cele mai iconice elemente ale Anului Nou din întreaga lume. Acest simbol al sărbătorii este instalat în centrul orașului New York, iar la miezul nopții de Revelion, coboară de la vârful zgârie-norilor, marcând începutul noului an. Dar cum a ajuns acest glob să fie atât de cunoscut și iubit? În acest articol vom explora istoria Globului din Times Square și povestea din spatele acestei tradiții.

Istoria Globului din Times Square:

  • Începuturile Globului din Times Square: Primul Glob din Times Square a fost instalat în 1907 și a fost o sferă din fier și sticlă, iluminată cu 100 de becuri electrice. În următorii ani, Globul a fost îmbunătățit și modernizat, astfel încât să poată fi văzut de la distanță și să atragă atenția spectatorilor.
  • Întreruperea tradiției în timpul războiului: În timpul celui de-al doilea război mondial, din cauza limitării energiei electrice, tradiția coborârii Globului din Times Square a fost întreruptă. În schimb, o hartă luminoasă a lumii a fost iluminată în locul Globului.
  • Revenirea la tradiție și modernizarea Globului: După încheierea războiului, tradiția coborârii Globului din Times Square a fost reluată. În anii 1950, Globul a fost modernizat și a primit un nou design, fiind construit din aluminiu și iluminat cu peste 600 de becuri.
  • Inovații și îmbunătățiri continue: De-a lungul anilor, Globul a suferit mai multe îmbunătățiri și modernizări, cum ar fi adăugarea unui sistem de iluminare LED și a unei camere video care îi permite spectatorilor din întreaga lume să urmărească coborârea din Times Square.

Cum este construit Globul din Times Square:

  • Dimensiuni și greutate: Globul din Times Square are o înălțime de 12 metri și cântărește aproape 6 tone.
  • Iluminare și design: Globul este format din peste 32.000 de becuri LED, care pot fi programate pentru a crea diverse modele și efecte de lumină. Designul său este unic, având forma unei sfere cu o structură metalică.
Globul Times Square
Globul Times Square

De ce este atât de important Globul din Times Square?

  • Un simbol al speranței și al reînnoirii:
  • Coborârea Globului din Times Square reprezintă un moment important de tradiție și celebrare a Anului Nou în New York. Spectatorii din întreaga lume se adună în Times Square pentru a asista la acest moment și pentru a fi martori la începutul unui nou an.
  • Este un simbol al speranței și al reînnoirii, marcând ocazia de a face planuri și de a-ți seta obiective pentru noul an.
  • Globul din Times Square este, de asemenea, un simbol al unității și al solidarității. În timpul coborârii, oamenii se adună și cântă împreună, ignorând diferențele culturale și sociale și bucurându-se de momentul de sărbătoare.

istoria globului time square

Intrebari Frecvente despre Istoria Globului din Times Square

Cine a inventat Globul din Times Square?

Primul Glob din Times Square a fost inventat de un om de afaceri pe nume Adolph Ochs, fondatorul ziarului The New York Times.

Cât de mult timp durează coborârea Globului din Times Square?

Coborârea durează aproximativ 60 de secunde, timp în care mii de oameni din Times Square și din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare momentul de revelație.

Cum se desfășoară pregătirile pentru coborârea Globului din Times Square?

Pregătirile încep cu luni înainte de eveniment, când Globul este instalat și testat. În ziua evenimentului, zona Times Square este închisă traficului auto și mii de polițiști și voluntari asigură ordinea și siguranța spectatorilor.

Concluzie

Istoria Globului din Times Square este una bogată și interesantă, reprezentând o tradiție îndrăgită de oameni din întreaga lume. Coborârea Globului este un moment special de sărbătoare și reprezintă începutul unui nou an plin de speranțe și posibilități. Deși a trecut prin multe îmbunătățiri și modernizări de-a lungul anilor, Globul din Times Square rămâne un simbol al unității și al solidarității și unul dintre cele mai importante simboluri ale Anului Nou în întreaga lume.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bolgna – un oras si un paradis al artistilor.

Sankt Petersburg, orasul lui Petru cel Mare

House Sitting:Cum să stai degeaba(Gratis) în casa altora? Iată cum.

Cele mai scumpe orașe din lume în care să locuiești în 2023.

Jules Verne si Casa pe Bulevardul Longueville

Munchen – unde tradiția Bavariei se îmbină cu modernitatea

Orasul Tallinn – Odeste Indragostiti de Baltic!

Doar o singură stațiune de schi din lume oferă o astfel de experiență Extremă!

Rio de Janeiro – din istorie in zilele noastre

Zidurile Constantinopolului – Mărturii ale unor epoci istorice

Viena – O Capitală a Muzicii

Ierusalimul – Sfânta Cetate a Dreptății