America este îngrozită: au dispărut de zece ori mai mulți explozibili decât cei care au distrus Oklahoma

America este îngrozită: au dispărut de zece ori mai mulți explozibili decât cei care au distrus Oklahoma

Treizeci de tone de nitrat de amoniu au dispărut dintr-un tren în California, ceea ce îl face cel mai distructiv exploziv nenuclear.

Cantitatea uriașă este ilustrată de faptul că o zecime din această cantitate a fost folosită pentru a arunca în aer clădirea guvernului federal din Oklahoma City, ucigând 168 de persoane.

Aceeași explozie a distrus întregul port din Beirut în urmă cu trei ani, ucigând sute de oameni.

Dispariția produsului chimic a fost detectată la sfârșitul lunii aprilie, la două săptămâni după ce explozibilul a părăsit o fabrică din Wyoming, și a fost raportată la Centrul federal pentru gestionarea situațiilor de urgență în domeniul mediului la 10 mai.

Nitratul de amoniu transportat în vagonul de cale ferată avea ca destinație deșertul Mojave din California, unde dispariția a fost descoperită la deschiderea acestuia.

Înregistrările oficiale arată că încuietoarea vagonului de tren era aparent intactă când a ajuns la destinație.

Ancheta privind straniul incident este condusă în comun de autoritățile federale, compania feroviară și compania producătoare.

Una dintre ipoteze este că gura de aerisire inferioară a vagonului a fost lăsată deschisă, iar întregul transport s-a vărsat în timpul transportului prin golul rezultat.

Până în prezent, nu există niciun indiciu că substanța chimică a fost îndepărtată în mod intenționat.

Dacă a fost împrăștiat treptat și în cantități mici, nu reprezintă un risc pentru public sau pentru transportul feroviar”, a declarat compania de explozibili.

Întregul traseu al trenului este în curs de examinare pentru a se stabili cauza exactă.

Nitratul de amoniu este folosit atât ca îngrășământ, cât și ca exploziv. În 1995, 3,2 tone de substanță – aproximativ o zecime din cantitatea care lipsește acum – au fost folosite în atentatul cu bombă din Oklahoma City, care a ucis 168 de persoane.

Iar în 2020, o explozie de nitrat de amoniu a provocat, de asemenea, detonarea din portul Beirut, care a ucis 218 persoane și a distrus o mare parte din stocurile de cereale ale Libanului.

Cantitățile uriașe de explozibili care au dispărut au ieșit deja la iveală în știri false. Pe Twitter a început să circule o imagine cu Pentagonul explodând, dar fotografia a fost falsificată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Știrea falsă a avut un impact atât de real încât, pentru o vreme, bursa de valori din New York chiar s-a prăbușit până când a fost clar ce s-a întâmplat.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dan Diaconescu a fost retinut pentru ar fi întreţinut relaţii sexuale cu gemene de 15 ani

NU URMAȚI EXEMPLUL LUI SHAKIRA – NU AȘA SE TERMINĂ O RELAȚIE.

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?