Ion Hobana a implinit, pe 25 ianuarie 2011, optzeci de ani. Cunoscut, de mai bine de o jumatate de secol, ca autor si exeget in domeniul literaturii de anticipatie, el a fost cel mai important cunoscator al fenomenelor aerospatiale neidentificate.
O primeiro observatie OZN in Romania
Pe 17 august 1968, pilotii unui avion Tarom au vazut zburand pe langa ei un obiect neidentificat, iar pe 18 august patru persoane au observat, in plina zi, in padurea Hoia-Baciu de langa Cluj-Napoca, un OZN cu o forma „clasica”, de palarie turtita. Tehnicianul Emil Barnea a reusit chiar sa-l fotografieze, in conditii excelente, de trei ori. Verificate de mai multe ori in strainatate, imaginile au fost declarate de fiecare data autentice.
Contribuția lui Ion Hobana la cunoașterea fenomenelor OZN
Ion Hobana avusese sansa sa inteleaga din timp ca problematica OZN (termenul consfintit prin uz pentru „fenomenele aerospatiale neidentificate”), este mai serioasa decat pare si ca politica strutului fata de ea nu este deloc inteleapta. In consecinta el a stiut atunci sa contribuie la cunoasterea si mediatizarea cazurilor de mai sus.
Primul volum scris despre OZN-uri in Romania


Ion Hobana a scris in 1971, impreuna cu Julien Weverbergh din Belgia, prima carte de la noi pe acest subiect, intitulata: „OZN: o sfidare pentru ratiunea umana”. Cei doi vor publica apoi in 1972, in Olanda, lucrarea „UFO’s in Oost en West” (OZN-uri in Est si in Vest), aparuta in doua volume, dintre care volumul dedicat cazurilor din Uniunea Sovietica si Europa de Est a fost reeditat in engleza, in 1974, la Souvenir Press din Londra, cu titlul comercial „Ufo’s from behind the Iron Curtain” (OZN-uri de dincolo de cortina de fier), fiind tradus prompt si in franceza si spaniola. Fiind prima deschidere catre cazurile OZN din est, volumul este apreciat si azi in toata lumea
In anul 1971, Ion Hobana a luat initiativa organizarii „Cercului Stiintific OZN”, care a reunit cercetatori, profesori, jurnalisti si personalitati interesate de fenomenele aerospatiale neidentificate. Acest cerc a functionat pana in anul 1975, cand a fost desfiintat din cauza presiunilor politice. In aceasta perioada, cercul a organizat conferinte, a publicat lucrari si a investigat cazuri de OZN.
Unul dintre cele mai cunoscute cazuri investigat de Cercul Stiintific OZN a fost cel de la Padurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca, care a inceput sa fie studiat inca de la inceputul anilor ’70. Ion Hobana a condus investigatia si a colectat dovezi importante care au aratat ca fenomenul de la padure este real si poate fi explicat prin teorii stiintifice. De-a lungul anilor, padurea Hoia-Baciu a devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume unde se raporteaza aparitii ale OZN-urilor.
In anii urmatori, Ion Hobana a continuat sa scrie si sa investigheze cazuri de OZN, devenind una dintre cele mai respectate personalitati in acest domeniu. El a publicat mai multe lucrari importante, inclusiv „OZN-uri in Romania”, „Fenomene aerospatiale neidentificate” si „Misterele Universului”. Toate aceste lucrari au adus o contributie importanta la cunoasterea fenomenelor OZN si au devenit referinte pentru cercetatori si ufologi din intreaga lume.
Ion Hobana este, de asemenea, cunoscut pentru participarea sa la conferinte si simpozioane internationale pe tema OZN-urilor. El a vorbit in fata unor audiente importante, inclusiv la ONU, si a colaborat cu ufologi si cercetatori din intreaga lume.
In concluzie, Ion Hobana este una dintre cele mai importante personalitati din domeniul literaturii de anticipatie si studiului fenomenelor aerospatiale neidentificate. El a dedicat o viata intreaga cercetarii acestor fenomene si a adus o contributie semnificativa la cunoasterea lor. Prin scrierile sale, investigatiile sale si participarea sa la conferinte internationale, Ion Hobana a devenit un model de urmat pentru cei interesati de acest domeniu.
Cine este Ion Hobana?


Cunoscut, de mai bine de o jumatate de secol, ca autor si exeget in domeniul literaturii de anticipatie, el a fost cel mai important cunoscator al fenomenelor aerospatiale neidentificate


Urmărește-ne și pe Google News