china-de-la-imperiu-la-republica-democrata

Chinezii din Primul Razboi Mondial: participarea uitata la Frontul de Vest

Introducere:

Primul Razboi Mondial a fost un conflict global care a implicat mai putini combatanti decat cel din al Doilea Razboi Mondial, dar a avut totusi dimensiuni care au depasit toate razboaiele anterioare. Taberele beligerante s-au format in jurul celor doua centre de greutate ale Europei: Tripla Intelegere, condusa de Germania, si Antanta, condusa de Franta si Marea Britanie, care mai tarziu au fost alaturate si de Statele Unite. Popoarele din alte continente au fost in general ferite de ororile razboiului, cu exceptia unor confruntari in Africa si Asia sau in Orientul Mijlociu.

Chinezii la Frontul de Vest

Este surpizator sa auzim ca pe Frontul de Vest al Antantei au participat nu doar francezi, britanici si americani, ci si chinezi. Ce cautau chinezii in Europa in timpul Primului Razboi Mondial?

Duelul apocaliptic de pe Somme

Chinezii din Primul Razboi Mondial:
Chinezii din Primul Razboi Mondial:

Calatorind pe estuarul raului Somme din nordul Frantei, putem vedea locul unde s-au dat unele dintre cele mai crancene lupte din istorie. Aici se afla un cimitir modest care gazduieste ramasitele celor din Corpul Muncitorilor Chinezi, a caror participare la Primul Razboi Mondial a fost ignorata de istorici si opinia publica. In zona, urmele duelului sunt inca evidente prin brazdele rascolite de obuze si luminisuri in padure.

Onoarea celor cazuti

Regiunea din nordul Frantei gazduieste numeroase cimitire ale celor cazuti in lupte, fiecare cimitir fiind format din coloane nesfarsite de lespezi de mormant. Cimitirele pline de soldati britanici marcheaza linia frontului din 1916. La Somme, padurile si campurile au fost scena celor mai sangeroase confruntari din istorie.

Uniți în moarte

Soldatii englezi si cei din dominioanele Imperiului Britanic si-au gasit odihna vesnica in uriase memoriale, cum ar fi cele de la Beaumont-Hamel sau Thiepval. La fel, chinezii au fost onorati prin construirea unui memorial in cinstea eroilor lor, care au participat la aceleasi lupte si au dat aceeasi viata pentru tara lor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arma secreta a lui Ceausescu

Concertul Europei – Echilibrul puterilor în Europa post-Napoleon

Noaptea in care Hitler a pierdut razboiul

Istoria orasului Neapole – Castele napolitane

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund

Din fericire Sfarsitul lumii n-a mai venit.

Predictiile lui Nostradamus 

Epoca în care seniorii trăiau în prezent 

Katmandu – orasul celor o mie de temple

Istoria @ – sau “coada de maimuta”

Valea aurului alb – Clorură de sodiu

Ce este Hamas și de ce este implicat în conflictul cu Israelul?