Sanaa – orasul zidurilor masive

Sanaa, orasul vechi ce poarta insemnele istoriei si misterului, este capitala Republicii Yemen din anul 1988. Pozitionat la altitudine de 2400 de metri, orasul impresioneaza prin terasele sale de piatra, cladiri ce dateaza din secolul al IV-lea. Acesta a fost fondat in preistorie si a servit ca capitala a regatului Saba, cunoscut si sub numele de regatul Sheba. Din cauza maretului sau trecut, Sanaa este una dintre cele mai vechi orase din lume ce a supravietuit inecului timpului si s-a bucurat de faima sa.

sanaa

Originea Orasului

Sanaa se bucura de un istoric bogat si fascinant. Acesta a devenit cea mai importanta asezare din Yemen din secolul al-VI-lea. Exista multe legende despre originea sa. Una dintre cele mai cunoscute este legata de fiul lui Noah, Shem, care ar fi fondat orasul. Se crede ca numele sau provine de la Shem, in araba veche.

Inca din anul 1000 i.Hr., orasul a fost un important centru comercial si cultural. Era cunoscut pentru productia de lana si pentru comertul de mirodenii si sticla.

Evolutia Orasului

Sanaa a cunoscut multi domnitori si regi, precum si multi invadatori, fiecare luand parte la construirea orasului si aducandu-si propriile contribuții la ceea ce este acum.

Odată cu cucerirea sa de către romani, acestia au adus influente europene, mai ales în construcții. Nu exista urme vizibile ale invaziilor romanilor, deoarece acestia au adus doar schimbari minori.

In secolul al X-lea, Sanaa a fost cucerit de turcii otomani si s-a bucurat de o perioada de prosperitate. Acestia au construit numeroase cladiri si au adus numeroase influente culturale. A fost construita prima cetate otomana, cea mai mare cetate din Yemen, care este acum un monument istoric.

Cultura si Traditiile Locului

Sanaa este un oras plin de cultura si traditii. Coloratul sau souk este una dintre principalele atractii, unde turistii pot vedea si cumpara produse locale, precum lana, sticla, mirodenii si tesaturi.

Sanaa are si cateva obiective turistice precum Muzeul Național al Yemenului, care cuprinde o colecție impresionantă de obiecte și obiecte arheologice. De asemenea, orasul are si o multitudine de moschei si minarete, precum si cladiri superbe si palate.

In prezent, orasul se bucura de un turism in crestere, in special datorita faimoasei sale arhitecturi. Oaspetii sunt atrasi de misterul si frumusetea sa si multe dintre cladirile sale sunt inscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Concluzie

Sanaa este un oras plin de istorie si mister. Acesta se bucura de un turism in crestere, datorita arhitecturii sale unice si a obiectivelor sale turistice. Fondat in preistorie si cucerit de multi domnitori si invadatori, orasul are o istorie fascinanta si bogata. Acesta este un loc ideal pentru cei care vor sa exploreze cultura Yemenului si sa afle mai multe despre trecutul sau.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria orașului Singapore: de la pescarii malaezieni la un centru economic global

Descoperă Lacurile Secrete ale Antarcticii

Istoria orașului Bagdad – cer galben si roz ce palpita…

Istoria orasului Rodos – O privire asupra istoriei unui oras fascinant

VENEȚIA TE TAXEAZĂ CA SĂ O VEZI: NU E GLUMĂ, E NOUL REGIM

Hipodromul din Istanbul: locul unde istoria prinde viata

In vizuina Lupoaicei. Istorie si legende la Muzeul Capitolin din Roma

Descoperă istoria Sofiei: de la începuturi la prezent!

Despre Podul Brooklyn din New York

Muzeul Britanic – O Experiență Unică

Casa lui Victor Hugo – un loc de călătorie către trecut

Orasul Tallinn – Odeste Indragostiti de Baltic!