Aleksandr Pușkin (1799-1837) este considerat cel mai mare poet al Rusiei și a jucat un rol primordial în dezvoltarea literaturii ruse. Numele său de familie a devenit sinonim cu literatura rusă și, prin aceasta, astăzi trei mări sunt în mod firesc numite după Pușkin. De-a lungul istoriei sale, Rusia și-a amintit constant de mitul său despre literatura și a lăsat un impact profund în cultura sa.
Viața lui Aleksandr Pușkin și Familia Sa
Aleksandr Pușkin a fost o persoană remarcabilă încă de la naștere. Fiind al treilea fiu al lui Pyotr Vasilevich și al Nataliei Osipovna, a crescut în Rusia aristocratică a secolului 19. Copilăria sa a fost fructificată de învățăturile primite, mai ales de la bunicul maternei, prințul Osip Alexandrovich Gannibal, un ofițer și un discipol al lui Peter the Great.
Aleksandr Pușkin și-a început educația la ??coala primară din Moscova și a fost predat de Frederick M. Ozeretskovsky, care șii-a profitat de talentul mistic al lui Pușkin și de profunzimea sa intelectuală. La opt ani, în 1808, undeva între 1807-1809, el a fost transferat la Școala Imperială din Petersburg, unde a obținut o educație care a inclus socializare, științe, franceză, matematică și germana. Primul poem al lui Pușkin a fost publicat în 1814 când avea numai cincisprezece ani.
În același an, Pușkin a fost adnotat la Academia Militară ceea ce a presupus că se pregătea pentru armată. Însă el nu era interesat deloc de carieră militară și după doi ani a dat demisia și s-a întors la Moscova. În 1820, pe la vârstă de douăzeci și unu de ani, s-a căsătorit cu Natalia Eberhardt, fiica lui Yakov Eberhardt, care i-a rămas credincioasă toată viața. Cuplul a avut doi copii: lev și Yevgenia.
Rolul lui Aleksandr Pușkin în Literatura Rusă
Timp de opt ani, Aleksandr Pușkin a mers în exil la sud-vest de Rusia, unde si-a dedicat majoritatii anilor scrierii. Acolo a ieșit la iveală încântătorul talent literar Pușkin – cu ocazia publicării cărților sale majore. Datorită acestei perioade, poetul și-a folosit scrierile în folosul noului stil literar romantism, mai târziu cunoscut ca “Stil Pușkin”. El a fost influențat de „The Gothic Novel” și a preluat elemente ale acestei forme literare și le-a modificat prin mijloacele sale pentru a crea operele sale remarcabile. Astfel, titlurile sale „Ruslan și Ludmila”, „The Fountain of Bakhchisarai” și „Povestea lui Belkin” aplică elemente gothice și influențează stilul literar al epocii sale și chiar în aceste zile.
Poetul a fost implicat și în politică și a servit ca membru al “Garda de Coțofană” a lui Tarișev. Acesta a contribuit la conspirația pusă la cale de această gardă, numită “Personal Union” și a făcut-o la curtea Cezarului. El a fost și un partizan al uzurpării guvernării de către Nikolai I, deși a fost înlăturat ulterior.
Legătura lui Aleksandr Pușkin cu Cultura Rusă
Operele lui Aleksandr Pușkin și-au păstrat influența până și în prezent, iar multe asociații literare sunt dedicate operelor sale. Chiar și în aceste zile, se fac eforturi de a dedica cărți sau muzee în memoria sa. De asemenea, poeziile sale sunt cântate și citate cu adevărat la nivel național.
De altfel, poeziile lui au reprezentat vremurile de tranziție din Rusia turbulentă, ecourile tulburatoare ale lui tulburării lui Napoleonic în țară și au vorbit despre emanciparea sa socială. Prin aceasta, a influențat nu numai literatura inimitabilă, ci și o generație întreagă de oameni.
Concluzie
Aleksandr Pușkin a fost unul dintre cei mai talentați scriitori pe care Rusia i-a văzut vreodată. În plus față de poezia sa lirică profundă și provocatoare, el a folosit metaforele sale ingenioase și presimțirile profunde pentru a contura spiritul unei natii. La vremea aceea, poezia sa a ridicat o generație de oameni care și-a deschis mintea și numeroasele aspecte ale ei, imbunătățind comunitățile rusești. Pușkin a lăsat în urmă o moștenire profundă și literatura sa încă nu este uitată de cei care apreciază arta și spiritualitatea.
Urmărește-ne și pe Google News